AcasăRecomandariUEFA ne da OK-ul pentru Euro 2020!

UEFA ne da OK-ul pentru Euro 2020!

UEFA a publicat, ieri, raportul de evaluare a celor 19 dosare de candidatura pentru organizarea unor partide din cadrul Euro 2020, competitie ce va fi gazduita de 13 orase.

Arena Nationala, pregatita pentru meciuri de Campionat European

Potrivit UEFA, Romania mai are de rezolvat doar probleme legate de infrastructura. Astfel, raportul scoate in evidenta slaba legatura dintre Aeroportul Henri Coanda si orasul Bucuresti: „Capitala Romaniei este legata in mod suficient de toate destinatiile majore ale Europei, atat pe uscat, cat si aerian, in contextul in care pentru Euro 2020 aeroportul va juca un rol predominant. Totusi, Aeroportul Henri Coanda, centrul orasului si stadionul sunt mai degraba slab legate cu autobuze… capacitatea de transport in comun va trebui sporita considerabil. Oricum, capacitatea acestui aeroport este suficienta astfel incat sa opereze traficul asteptat in 2020 si cel suplimentar datorat turneului. Autoritatea Aeronautica Civila a confirmat ca nu exista restrictii privind zborurile de noapte”. Alte aspecte de imbunatatit se intalnesc la stadion. Finalizata in 2011, Arena Nationala are o capacitate de 54.861 de locuri. „este mare, dar nu intruneste toate conditiile, una dintre acestea fiind numarul insuficient de locuri de parcare.
Orasele care si-au depus candidatura pentru a organiza meciuri la Euro 2020 sunt urmatoarele: Baku (Azerbaidjan), Minsk (Belarus), Bruxelles (Belgia), Sofia (Bulgaria), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Skopje (Macedonia), München (Germania), Budapesta (Ungaria), Ierusalim (Israel), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Bucuresti (Romania), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scotia), Bilbao (Spania), Stockholm (Suedia) si Cardiff (Tara Galilor).

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
233 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger