AcasăSPORTUEFA manipuleaza pana si lacrimile!

UEFA manipuleaza pana si lacrimile!

Pentru UEFA, lacrimile suporterilor nemti valoreaza cat doua puncte de rating

Forul condus de francezul Michel Platini nu se da in laturi de la nimic pentru a supralicita dramatismul meciurilor de la turneul final din Polonia si Ucraina.

Pentru UEFA, lacrimile suporterilor nemti valoreaza cat doua puncte de rating

In minutul 36 al meciului Germania – Italia, scor 1-2, Mario Balotelli a marcat al doilea gol pentru peninsulari, moment in care producatorul transmisiunii tv de la Varsovia a ales sa prezinte telespectatorilor imaginea lacrimilor curgand pe obrazul unei sustinatoare a Germaniei. Pana aici, o reactie spontana, nimic iesit din comun. Problema a aparut dupa joc, cand femeia a declarat pentru cotidianul „Suddeutsche Zeitung” ca ea n-a plans deloc in momentul golului inscris de „SuperMario”: „Am varsat o lacrima, intr-adevar, dar a fost la intonarea imnului Germaniei, de la inceputul partidei, nu dupa golul lui Balotelli”. Culmea, informatia din „Suddeutsche Zeitung” a fost confirmata de UEFA, care a remis un comunicat de presa in acest sens: „Am incercat sa aratam ce simt oamenii la un astfel de meci. Nu am dorit sa exercitam vreo forma de control asupra publicului prin difuzarea acelor imagini. Am incercat sa transmitem oamenilor din fata televizoarelor emotia si tensiunea prin care treceau fanii germani la acel meci, dar producatorii nostri nu agreeaza alipirea unor astfel de cadre imediat dupa marcarea unui gol”.

ARD ameninta cu boicotul

Postul public german de televiziune intentioneaza sa nu mai participe la licitatiile viitoare pentru drepturile tv, organizate de UEFA. „Nu vom trece cu vederea peste acest episod”, ameninta nemtii, revoltati de nonsalanta cu care forul prezidat de francezul Michel Platini trateaza subiectul. „Suntem surprinsi si iritati! Asemenea imagini sunt inacceptabile pentru noi, cu atat mai mult cu cat am avut o discutie cu UEFA pe aceasta tema cu cateva zile inainte”, a tunat Joerg Schoenenborn, editor sef la ARD.

Nu e prima data!

Tot nemtii au fost cei care-au patit-o si prima data. S-a intamplat dupa meciul cu Olanda, din faza grupelor. Atunci, pe transmisia live a partidei a fost prezentat un cadru cu selectionerul Joachim Low care loveste cu pumnul intr-o minge tinuta in brate de un copil de mingi. Manevra pusa la cale de UEFA l-a scos din sarite pe Low, neamtul acuzand faptul ca gestul pe care l-a facut „s-a petrecut inainte de startul jocului, la incalzirea celor doua echipe!”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
66 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger