AcasăSPORTUEFA, decizie bizară în cazul arbitrului Sebastian Colţescu: nu e vinovat de...

UEFA, decizie bizară în cazul arbitrului Sebastian Colţescu: nu e vinovat de rasism, dar, totuşi, îl suspendă. Care e motivul?

sebastian-coltescuUEFA, decizie bizară în cazul arbitrului Sebastian Colţescu: nu e vinovat de rasism, dar, totuşi, îl suspendă. Care e motivul?

UEFA a dictat decizia finală în cazul arbitrului Sebastian Colţescu, cel acuzat de rasism la meciul PSG – Istanbul BB din Liga Campionilor.

Pe scurt, „fluieraşul” român nu e vinovat de discriminare pe considerente rasiale, dar a fost acuzat de comportament inadecvat. De asemenea, asistentul Octavian Şovre a primit avertisment, din acelaşi motiv.

Iată decizia oficială UEFA din cazul Colţescu şi Şovre:

  • Îl suspendă pe Sebastian Constantin Coltescu de la îndeplinirea oricărei funcţii de arbitru până la sfârşitul sezonului 2020/21, adică până la 30 iunie 2021, pentru încălcarea articolului 11 alineatul (1) din Regulamentul disciplinar UEFA (DR) şi a articolului 6 (1) din Termenii şi condiţiile generale pentru arbitrii care oficiază la meciurile UEFA (GTC), adică pentru comportamentul inadecvat în timpul unui meci UEFA la care a fost delegat.
  • Îi ordonă lui Sebastian Constantin Coltescu să participe la un program educaţional înainte de 30 iunie 2021, în condiţiile stabilite de comisia de arbitri a UEFA.
  • Îl avertizează pe Octavian Sovre pentru încălcarea articolului 11 alineatul (1) DR şi a articolului 6 alineatul (1) din Termenii şi condiţiile generale pentru arbitrii care oficiază la meciurile UEFA, adică pentru comportamentul inadecvat în timpul unui meci UEFA la care a fost delegat.
  • Îi ordonă lui Octavian Sovre să participe la un program educaţional cât mai curând posibil, dar înainte de 30 iunie 2021, în condiţiile stabilite de comisia de arbitri a UEFA.

Nici Pierre Webo n-a scăpat

În legătură cu acelaşi meci şi cu cartonaşul roşu al antrenorului asistent FK İstanbul Başakşehir, Pierre Achille Webo, care a avut loc înainte de incidentele care au declanşat sancţiunile de mai sus şi, prin urmare, nu au fost provocate de acestea, CEDB a luat următoarea decizie:

  • Să-l suspende pe asistentul antrenorului FK İstanbul Başakşehir, Pierre Achille Webo, pentru un (1) meci de competiţie UEFA la care altfel ar participa, pentru comportament nesportiv”, se arată în decizia UEFA.
author avatar
Andrei Ștefan
456 afisari

2 COMENTARII

  1. Comportament inadecvat ?! Mare este gradina lui Dumnezeu, iar unii au sarit gardul ! Lumea stramba in care traim.

  2. ” DAR, TOTUȘI ” ești un IMBECIL. Ce zici de asta? DAR, TOTUSI, mai bine nu zice nimic.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger