AcasăRecomandariUEFA baga seringa in jucatorii lui Reghecampf

UEFA baga seringa in jucatorii lui Reghecampf

Forul suprem european a anuntat ca, incepand cu sezonul 2013/ 2014, va efectua teste sangvine asupra jucatorilor la toate competitiile pe care le organizeaza.

Stelistii sunt epuizati dupa antrenamentele neamtului Thomas Neubert

Pana in prezent, UEFA a efectuat teste de sange doar la turneele finale Euro 2008 si Euro 2012. Testele vor fi efectuate atat in timpul competitiei, cat si in afara acesteia, iar jucatorii vor trebui sa dea mostre de urina, de sange sau ambele. Totodata, forul continental a mentionat ca in sezonul precedent al Ligii Campionilor si al Ligii Europa nu a existat niciun rezultat pozitiv la testele antidoping. In sezonul 2012/2013, UEFA a efectuat 1.374 de controale antidoping in Liga Campionilor si Liga Europa. In Liga Campionilor, au fost efectuate 813 teste, iar 67 la suta dintre acestea au fost verificate de EPO.Unii jucatori au fost testati chiar de sase ori in timpul sezonului. Treizeci dintre jucatorii celor doua finaliste, Bayern Munchen si Borussia Dortmund, au fost supusi de cel putin trei ori testarilor. De asemenea, 60% dintre controale au avut loc in afara competitiei, la bazele de pregatire ale cluburilor. Din Romania vor fi testati fotbalistii echipelor Steaua Bucuresti, Astra Giurgiu, Petrolul Ploiesti si Pandurii Tg.Jiu.

Inspectorii UEFA verifica fiecare club angrenat in cupele europene

Pe de alta parte, UEFA a lansat impreuna cu laboratul acreditat WADA de la Lausanne un studiu pentru a analiza profilele de steroizi a aproape 900 de jucatori care au fost testati de cel putin trei ori in competitiile intercluburi, incepand cu anul 2008. Scopul este acela de a identifica posibila prezenta a consumului de steroizi prin utilizarea datelor de la controarele doping anterioare.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
635 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger