AcasăRecomandariUEFA ameninta FRF: Riscati excluderea din cupele europene!

UEFA ameninta FRF: Riscati excluderea din cupele europene!

La prima sa intalnire cu factorii de decizie din cadrul UEFA, noul presedinte al FRF a invatat care sunt raporturile cu forul de la Nyon.

Fara licenta, Steaua nu poate juca in Liga Campionilor

„La sef intri cu ideile tale si iesi din birou cu ideile lui”, cam astfel s-ar putea rezuma intrevederea lui Razvan Burleanu cu liderii UEFA. Saptamana trecuta, la Astana, in Kazahstan, conducatorul Federatiei Romane a incercat sa faca lobby pentru suspendarea sistemului de licentiere in Liga 1, asa cum doresc cluburile, insa raspunsul a fost unul singur si n-a lasat loc de comentarii: „Nu aveti licenta, nu jucati in cupele europene!”. Ieri, Burleanu a anuntat raspicat ca nu vor fi operate modificari in ceea ce priveste sistemul de licentiere. Argumentul folosit este urmatorul: se poate ajunge la situatii in care cluburile sa nu isi plateasca jucatorii sau antrenorii! „Am fost foarte ferm in ceea ce priveste licentierea, nu schimbam absolut nimic, fiindca ar insemna ca foarte multi jucatori sa nu-si mai primeasca banii. Eu cred ca este suficient ca gruparile nu mai au obligatia, nu mai este o conditie in ceea ce priveste datoriile catre bugetul de stat. Prin urmare, sa nu-ti platesti antrenorii si jucatorii este o conditie sine-qua-non sa asiguram stabilitatea fenomenului fotbalistic. Este imposibil sa schimbam procedura de linetiere. Mai avem o practica a UEFA, for care nu agreeaza schimbarea licentierii, eliberarea de aceasta licentiere a cluburilor care nu evolueaza in competitiile europene. Este considerata a fi o metoda care asigura sustenabilitatea atat financiara, cat si institutionala a cluburilor”, a subliniat Burleanu.
Ieri, la seminarul avand ca tema „Licentierea cluburilor din Liga 1”, reprezentanti ai cluburilor din Liga I, cu majoritate de voturi (Ceahlaul Piatra Neamt si Astra Giurgiu s-au abtinut de la vot), au decis sa solicite FRF demararea unei corespondente cu UEFA in vederea renuntarii la procesul de licentiere.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
1.357 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger