AcasăSPORTUEFA a amendat FRF cu 17.000 de euro

UEFA a amendat FRF cu 17.000 de euro

Federatia Romana de Fotbal a fost amendata cu 17.000 de euro de Comsia de Disciplina a UEFA pentru incidentele provocate de suporterii romani la meciul din deplasare, cu Irlanda de Nord, scor 0-0, din preliminariile Euro-2016.

Potrivit cotidianului „Belfast Telegraph”, FRF a fost amendata pentru comportamentul spectatorilor romani, care au folosit materiale pirotehnice si au aruncat obiecte in teren. Totodata, forul de la Casa Fotbalului a fost sanctionat si pentru ca fanii au afisat la meci un banner cu un mesaj politic. „13-15 iunie 1990: trei zile de istorie romaneasca. 13 iunie 2015: Tot asteptam ca vinovatii sa plateasca” si „The romanian are coming. To Euro 2016”, au fost doua dintre bannerele afisate de fanii romani pe Winsdor Park.

Federatia nord-irlandeza de fotbal a fost amendata doar cu 3.000 de euro pentru incidentele de la acelasi meci, astfel ca „Belfast Telegraph” speculeaza faptul ca romanii au fost gasiti vinovati pentru ranirea unui fotoreporter al agentiei Presseye. Darren Kidd a fost ranit de o petarda aruncata din tribunele Windsor Park. Kidd a povestit ca proiectilul l-a lovit in spate, in zona gatului, apoi in cadere a explodat, provocandu-i arsuri pe gat si pe corp si afectandu-i auzul. Totusi, desi nu a vazut cine a aruncat petarda, fotoreporterul era convins ca vinovati sunt suporterii nord-irlandezi.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
107 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger