AcasăRecomandariTVR nu are bani sa cumpere Euro 2016

TVR nu are bani sa cumpere Euro 2016

Ca de fiecare data cand se pune problema achizitionarii drepturilor tv pentru mari competitii sportive, TVR da din colt in colt. „Nu avem bani!”, se aude dinspre Pangrati.

Marica, socat ca romanii nu vor putea vedea la TVR partidele de la Euro 2016

Televiziunea publica stie cum sa fenteze delicata chestiune a cumpararii drepturilor tv pentru Campionatul European de fotbal si Jocurile Olimpice, competitii care vor avea loc in vara viitoare. Avand in vedere situatia financiara grava a postului, TVR a inaintat Ministerului Culturii un proiect de modificare a legii de organizare si functionare a institutiei, prin care solicita ca astfel de investitii (drepturile tv ale evenimentelor considerate a fi de importanta majora – gen J.O., C.E., C.M. etc) sa fie suportate de la bugetul de stat! In 2003, printr-o hotarare de guvern, s-a stabilit ca mai multe evenimente culturale, artistice si sportive sunt considerate ca fiind de importanta majora, dar numai Festivalul international „George Enescu” beneficiaza de finantare asigurata integral de la bugetul de stat.
In comunicat se arata ca „TVR a facut eforturi considerabile si, in ciuda situatiei economice dificile prin care trece, a transmis, in 2014, C.M. de fotbal din Brazilia si J.O. de iarna, de la Soci. La acestea s-au adaugat meciurile din deplasare ale echipei nationale de fotbal, dar si numeroase alte competitii nationale, mondiale si europene de handbal, patinaj, gimnastica, rugby, canotaj, atletism, natatie etc. In vederea pregatirilor pentru urmatoarele evenimente de importanta majora, TVR considera necesara actualizarea prevederilor legale existente referitoare la finantarea institutiei, in sensul asigurarii de la bugetul de stat a surselor financiare necesare achizitionarii drepturilor privind transmisiile evenimentelor de importanta majora”. Daca Guvernul nu va da curs solicitarii TVR, atunci romanii sunt rugati sa-si pregateasca antena de bulgari pentru vizionarea partidelor echipei nationale la Euro 2016 (in cazul in care „tricolorii” se califica).

author avatar
Laurentiu Teodorescu
194 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger