AcasăSPORTTurul Frantei a inceput cu un incident neverosimil

Turul Frantei a inceput cu un incident neverosimil

A 100-a editie a Turului Frantei la ciclism a inceput cu un incident neasteptat, sosirea rutierilor fiind afectata de un autocar care a facut pana exact in locul in care organizatorii stabilisera linia de sosire.

Speriati ca blocarea circuitului ar putea duce la un accident in lant, organizatorii au decis sa micsoreze etapa cu trei kilometri si sa mute linia de sosire.

Pana la urma, fortele de ordine au reusit sa mute autocarul, astfel ca organizatorii au decis sa respecte traseul anuntat initial. Momentele de uluiala au dus, totusi, la un carambol general produs cu mai putin de cinci kilometri inainte de sosire.

Cel putin 12 ciclisti au cazut in busculada ivita, printre acestia aflandu-se inclusiv Mark Cavendish (cel mai bun sprinter din istoria competitiei) si slovacul Peter Sagan (campionul pe puncte de anul trecut).

De incident a profitat germanul Marcel Kittel, care i-a batut la sprint pe rusul Alexander Kristoff si olandezul Danny van Poppel. Conform eurosport.com, Kittel este primul sprinter pur care se impune in etapa de debut in ultimii cel putin 50 de ani.

Totusi, organizatorii au decis sa acorde acelasi timp tuturor ciclistilor din pluton, din cauza incidentelor petrecute.

Duminica, 30 iunie, are loc etapa a doua a Turului Frantei la ciclism, cea dintre Bastia si Ajaccio, etapa care masoara 156 de kilometri.

Sursa foto: letour.fr

author avatar
Cristi Ionita
158 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger