AcasăRecomandariTurcii acuza: Steaua a dus "Valiza" si la UEFA!

Turcii acuza: Steaua a dus „Valiza” si la UEFA!

Se poate spune ca UEFA si-a dat singura foc la valiza prin decizia luata marti seara, insa turcii au o cu totul alta parere: nu i-au dat foc, ci s-au bucurat de ce-au gasit in ea!

Gigi Becali este acuzat de turci ca stie o scurtatura spre sediul UEFA de la Nyon

Fenerbahce exclusa doi ani din cupele europene, Besiktas un sezon, iar Steaua iertata. Asa vad turcii lucrurile, in alb si negru, pentru ei nu conteaza ca la romanii a fost vorba de bani (1,7 milioane euro) oferiti drept motivatie ca sa se joace corect un meci („U” Cluj – CFR, in mai 2008). Presa otomana a luat foc, ieri, aproape fiecare publicatie de pe malurile Bosforului intrebandu-se „Cum a fost posibil ca Steaua Bucuresti sa scape nepedepsita cu un patron condamnat la inchisoare pentru dare de mita?”. Jurnalistii cotidianului „Haberdar” cer forului de la Nyon sa dea urgent o explicatie pentru ceea ce s-a intamplat marti seara: „Decizie scandaloasa luata de UEFA. Faptul ca Comisia de Disciplina, care le-a exclus pe Fenerbahce si Besiktas din cupele europene, nu a exclus-o si pe Steaua Bucuresti, desi presedintele Gigi Becali a fost condamnat la trei ani de inchisoare, a uimit pe toata lumea. Asa ceva nu se poate!”. Si pentru „Hurriyet” a fost un soc: „Aceasta decizie a UEFA a uimit pe toata lumea. In ciuda dovezilor evidente din cazul «Valiza», Steaua nu a fost pedepsita de judecatorii Comisiei de Disciplina”.

Spre deosebire de jurnalisti, care n-au avut curajul sa reflecte ceea ce o natie intreaga gandeste, microbistii din Istanbul nu s-au ferit sa puna punctul pe „i”. Pe forumurile principalelor ziare de sport, comentariile au fost cat se poate de virulente. „Infractiunea Stelei a fost dovedita pe video si, totusi, nu s-a dictat nicio pedeapsa. S-a decis doar o probatiune pe cinci ani. Platini, ne iei drept prosti?!”, s-a intrebat user-ul „Ahmed”, completat de „Bulent”: „In fata Comisiei de Disciplina, Besiktas a aratat ca un copil vitreg… E clar, Steaua a dus valiza si la UEFA!”.

Pierderi de minimum 100 de milioane de euro

Pentru Fenerbahce, excluderea din cupele europene reprezinta un adevarat dezastru mai ales din punct de vedere financiar. Gruparea de pe „Sukru Saracoglu” pierde in jur de 75 de milioane de euro pentru cele doua sezoane de suspendare, in timp ce Besiktas Istanbul, pedepsita un singur an, trece la capitolul pierderi „doar” 25 de milioane de euro. Banii provin din drepturi tv, bonusuri oferite de UEFA, marketing si din sponsorizari.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
631 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger