AcasăSPORTTurcia si Ungaria sunt pe val: vom avea viata grea in preliminarii!

Turcia si Ungaria sunt pe val: vom avea viata grea in preliminarii!

Turcii i-au ingenunchiat pe portughezi chiar la Lisabona

Nationala de fotbal a Romaniei va avea o misiune dificila in preliminariile pentru Campionatul Mondial din Brazilia daca ne gandim ca principalele adversare ale noastre, Turcia si Ungaria, au obtinut victorii importante in meciurile de pregatire.

Turcii i-au ingenunchiat pe portughezi chiar la Lisabona

Romania a fost repartizata in Grupa D din preliminariile pentru World Cup 2014, grupa dominata clar de Olanda, formatie care a facut instructie sambata, cu Irlanda de Nord, scor 6-0. Teoretic, trupa lui Victor Piturca ar urma sa se bata, pentru locul al doilea, cu Turcia si Ungaria, insa ambele formatii sunt pe val.

Ungaria s-a impus la Teplice

Ungaria s-a impus, cu 2-1, pe terenul Cehiei, formatie care spera macar la o calificare in sferturi la Euro 2012, si urma sa joace aseara cu Irlanda, o alta echipa care spera intr-un parcurs cat mai bun la Euro. Starul Balasz Dzsudzsak, de la Dinamo Moscova, si pustiul-minune Adam Gyurcso (21 de ani) au punctat pentru unguri, insa trupa lui Sandor Egervari se remarca in primul rand prin fotbalistii crescuti la echipe de top din Europa. Adam Bogdan joaca de patru ani la Bolton Wanderers, Peter Gulacsi este de la 17 ani in lotul lui Liverpool, Tamas Kadar (22 de ani) s-a despartit de curand de Newcastle United, Adam Szalai (24 de ani) a jucat trei ani la Real Madrid B, formatie pentru care a inscris 23 de goluri in 71 de meciuri, iar Krisztian Nemeth (23 de ani) s-a format la Liverpool inainte de a ajunge la Waalwijk. Turcia a castigat, cu 3-1, meciul cu Portugalia in care Umut Bulut (Toulouse) si Burak Yilmaz (Trabzonspor) i-au redus la statutul de simpli anonimi pe Nani si Cristiano Ronaldo. Ca si Ungaria, si Turcia se bazeaza pe o noua generatie de exceptie. Daca Nuri Sahin (23 de ani) si Arda Turan (25 de ani) nu mai au nevoie de nicio prezentare, selectionerul Abdullah Avci se bazeaza si pe fotbalisti precum Sinan Bolat, Omer Toprak, Gokhan Tore, Mehmet Ekici sau Tunay Torun, jucatori care desi au pana in 23 de ani evolueaza cu regularitate la echipe precum Standard Liege, Hamburg, Hertha Berlin, Werder Bremen sau Bayer Leverkusen. Nu in ultimul rand, chiar si Estonia, considerata una dintre outsiderele grupei noastre, alaturi de Andorra, a obtinut o victorie de moral duminica, 1-0 cu Lituania.

author avatar
Cristi Ionita
96 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger