AcasăRecomandariTsunami pe piata media: Al Jazeera cumpara tot ce inseamna sport la...

Tsunami pe piata media: Al Jazeera cumpara tot ce inseamna sport la tv in Romania!

Licitatia pentru drepturile tv in Liga 1 nu este altceva decat cireasa de pe tortul pregatit romanilor in luna martie de Al Jazeera, gigantul media din Orient.

Al Jazeera

Speriati ca vor ramane fara milioanele primite pana acum de la televiziuni, finantatorii cluburilor din Liga 1 pot rasufla usurati. „National” le da cea mai buna si asteptata veste a anului: drepturile tv vor fi cumparate de un gigant media din Orientul Mijlociu! Cu sediul central in Doha (Qatar), trustul „Al Jazeera”, controlat de seicul Hamad bin Thamer bin Mohammed Al-Thani, va provoca un adevarat tsunami in luna martie, cand va intra pe piata audiovizuala din Romania. Prin divizia „BeIN Sports”, arabii vor sa cumpere tot ce inseamna sport pe tv in tara, de la fotbal si tenis pana la snooker si chiar darts! Pentru drepturile aferente Ligii 1, „Al Jazeera” a pus deoparte o suta de milioane de euro, fara tva! In conditiile in care „RCS&RDS” si „Romtelecom-Dolce” (firme de cablu care detin, in prezent, drepturile tv ale campionatului intern de fotbal) nu vor sa dea mai mult de 50 de milioane de euro, asa cum se zvoneste, este de asteptat ca oferta arabilor sa pulverizeze concurenta la licitatia din primavara.
Tinand cont de valoarea investitiei, cu siguranta ca la negocierile din martie va fi prezent insusi Nasser Ghanim Al Khelaifi, presedintele „BeIN Sports”. Cu el va negocia Gino Iorgulescu (noul sef al Ligii Profesioniste) detaliile financiare ale contractului.

Liga 1 revine la TVR

Dupa multi ani, prima divizie se intoarce in ograda TVR, postul public de televiziune fiind cel ales de „Al Jazeera” sa transmita meciurile din Liga 1 dupa ce vor fi cumparate drepturile tv. De altfel, in Departamentul „Sport” din Dorobanti se stie inca din luna octombrie despre acest plan, angajatii TVR asteaptand cu nerabdare demararea proiectului. Nu este exclus ca, de la anul, „Al Jazeera” sa inaugureze propriul canal BeIN Sports Romania!

Ameninta suprematia DigiSport

Surse credibile ne-au declarat ca „Al Jazeera” vrea sa intre agresiv pe piata media sportiva: „Au si resursele sa faca asta. Numai investitiile in acest segment de nisa se ridica la un miliard de euro”. In prezent, in Romania, lider autoritar pe aceasta zona este „DigiSport”, post detinut de „RCS&RDS”, care transmite „live”, printre altele, Liga Campionilor, Liga Europa, Primera Division, Ligue 1, Serie A, Formula 1, mari turnee de tenis.

Sunt, deja, prezenti in grila de programe

Arabii de la „Al Jazeera” au penetrat, deja, grila de programe a cablistilor. Prin intermediul societatii „Focus Sat”, romanii pot urmari versiunea in limba engleza a canalului „Al Jazeera”. Si este de asteptat ca pana la finalul anului postul sa fie preluat si de alti mari operatori.

„Mondialele” din 2018 si 2022, un „must have”!

„2014 este anul sportului si noi trebuie sa stim ca sa le venim in ajutor telespectatorilor nostri”. Astfel au explicat arabii, pe 31 decembrie, decizia luata in privinta diviziei sport a trustului „Al Jazeera”: toate canalele au fost reunite intr-un singur nume, „BeIN Sports”. Pe viitor, se doreste achizitionarea drepturilor tv pentru Campionatele Mondiale din 2018 (Rusia) si 2022 (Qatar), Jocurile Olimpice din 2016 (Brazilia); evident, extinderea retelei de televiziuni la nivel international va continua.
Deocamdata, „BeIN Sports” face legea in Franta, SUA, Statele Unite ale Americii, Indonezia, Hong Kong, Filipine si tarile din Orient si Nordul Africii.

Este Olaroiu implicat in aceasta afacere?

Prieten bun cu Gino Iorgulescu si antrenor cu rezultate in Orient (lucreaza de aproape 7 ani in Golf si are trofee castigate in Emirate, Arabia Saudita si Qatar), tehnicianul Cosmin Olaroiu ar putea fi implicat in aceasta poveste. Pentru arabi, numele sau reprezinta o garantie ca in Romania se poate face performanta, chiar si financiara!

author avatar
Laurentiu Teodorescu
3.231 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger