AcasăSPORTTSKA Moscova are un finantator nou: un miliardar uzbek

TSKA Moscova are un finantator nou: un miliardar uzbek

Iskander Makhmudov, noul patron al moscovitilor

Daca George Copos cauta de cativa ani un nou patron pentru Rapid, gruparea TSKA Moscova, liderul la zi din Rusia, s-a vandut intr-o clipa, oligarhul Evgheni Giner renuntand la cele mai multe dintre actiunile sale.

Iskander Makhmudov, noul patron al moscovitilor

Aflat de 16 ani printre finantatorii clubului TSKA, Evgheni Giner a preluat intregul pachet de actiuni al gruparii in 2001, echipa moscovita trecandu-si in cont trei titluri de campioana a Rusiei si Cupa UEFA in perioada in care oligarhul rus si-a pus amprenta.

Vagner Love a fost unul dintre starurile lui TSKA in era Evgheni Giner

Totusi, intrat in colimatorul unor grupuri oculte din Rusia, Giner, al carui nume a fost deseori pus in aceeasi oala cu cele ale unor reprezentanti ai crimei organizate, a decis sa renunte la echipa mai ales acum, cand TSKA este lider in Rusia, cu trei puncte avans fata de Anji Makhachkala. Giner a cedat cele mai multe dintre actiunile detinute de el lui Iskander Makhmudov, locul 80 in topul celor mai bogati oameni din lume. Cu o avere estimata la 8,5 miliarde de dolari, afaceristul de origine uzbeka, de 46 de ani, s-a imbogatit de pe urma mineritului si este si proprietarul celui mai mare producator de locomotive si echipament pentru caile ferate din Rusia. Fost mercenar in Libia si Irak, Iskander are ganduri mari cu TSKA Moscova, visul sau fiind sa atraga la echipa cateva dintre numele grele ale fotbalului mondial.

author avatar
Cristi Ionita
478 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger