AcasăSPORTTrupa lui "Il Luce" - defaimata pe intreg continentul: "Trisorilor!"

Trupa lui „Il Luce” – defaimata pe intreg continentul: „Trisorilor!”

Lucescu, abatut la conferinta de presa

Marti seara, gratie victoriei cu 5-2 pe terenul gruparii  FC  Nordsjaelland, echipa antrenata de Mircea Lucescu s-a calificat in primavara Ligii Campionilor, dar victoria din Danemarca este blamata de intreaga Europa.

Lucescu, abatut la conferinta de presa

Minutul 26 al meciului de pe „Parken Stadion” din Copenhaga. Campioana Danemarcei conduce cu 1-0 Sahtiorul lui Mircea Lucescu.

Luiz Adriano il executa pe portarul danezilor

Un banal fault petrecut la mijlocul terenului trebuie decis prin minge de arbitru.

Brazilienii se bucura pentru marcarea golului

„Centralul” Antony Gautier se intelege cu Willian (Sahtior Donetk) sa returneze balonul gazdelor, iar brazilianul se conformeaza, trimitandu-l spre portarul Hansen. Numai ca Luiz Adriano nu se prinde (sau face pe prostul!), recupereaza mingea, trece in viteza pe langa niste fundasi danezi siderati, il dribleaza pe goalkeeperul lui Nordsjaelland si marcheaza in poarta goala.

Danezii ii trag pe adversari la raspundere

Uluiala in teren, pe banca nordicilor si in tribune, arbitrul, uluit si el, valideaza reusita, tabela indica 1-1.

Adriano, nedumerit dupa ce a inscris in poarta lui Hansen

Din acest moment, FC Nordsjaelland – Sahtior nu a mai fost un joc de fotbal, ci o inclestare de gheata intre frustrarea danezilor si cinismul ucrainenilor. Imediat dupa joc, incheiat cu victoria la pas a oaspetilor (scor 5-2), presa europeana a inceput sa urle: „Ucrainenii si-au pierdut onoarea” (As), „Fara onoare!” (Bild), „Calificare, obiectiv indeplinit, dar ce scandal!” (Gazzeta dello Sport) sau „Trisorii!” (Daily Mail).

Presa europeana a criticat atitudinea Sahtiorului

Evident, gazetele daneze au tras la foc automat: „Jignitor, au calcat in picioare fair-play-ul clamat de UEFA”, a scris Jens Kragh Iversen, jurnalist la „Nordschleswiger”, completat de Mads Nielsen, de la „Sporten”: „Este Lucescu un ipocrit?”.

2008. S-a intors roata!

Intrebarea lui Nielsen are legatura cu scandalul facut de Mircea Lucescu in 2008, dupa un Sahtior – FC Barcelona, duel in care catalanii au inscris golul desprinderii (era 1-1 in minutul 88) dintr-o faza aproape similara: minge nereturnata de catalani si gol Messi pentru 1-2. Dupa acel meci de pomina, antrenorul roman a depus o plangere la UEFA, in care a cerut pedepsirea Barcelonei. Ulterior, cu fiecare ocazie ivita, inclusiv la o noua „dubla” Sahtior – Barcelona, romanul a tinut sa reaminteasca asistentei despre furtul catalanilor.

Gol danez dupa doar 3 minute

Cumva firesc, prima reactie a celor de la Sahtior a fost sa le permita gazdelor marcarea golului de 2-1, insa fundasul Stepanenko n-a inteles „ordinul” tacit al capitanului Srna si l-a blocat pe Lorentzen, tocmai cand acesta se pregatea sa inscrie. Culmea este ca, la trei minute dupa episodul „Luiz Adriano”, acelasi Lorentzen a punctat pentru FCN, ducand scorul la 2-1.

Controverse cu Lucescu

Exista doua variante care au circulat imediat dupa meci. Prima, il acuza pe Mircea Lucescu de lipsa de reactie la faza din minutul 26, antrenorul roman fiind criticat – inclusiv de antrenorul danezilor – pentru ca a ramas impasibil la tampenia comisa de Luiz Adriano. Cea de-a doua, sustine ca „Il Luce” le-ar fi cerut jucatorilor sa-i lase pe danezi sa inscrie un gol la faza imediat urmatoare. La conferinta de presa, Lucescu si-a prezentat scuzele pentru ce s-a intamplat: „Imi pare rau, nu mi-am dorit asa ceva”.

Luiz Adriano: „Esti nebun, normal ca m-am bucurat?!”

Intervievat de ziarul danez „Ekstra Bladet”, marcatorul celui mai rusinos gol din istoria Ligii Campionilor nu si-a ascuns satisfactia isprava sa. Intrebat daca a fost fericit dupa faza respectiva, Luiz Adriano a raspuns: „Da, esti nebun!? Apararea m-a lasat sa trec si am reusit sa depasesc si portarul, care parea fascinat de driblingurile mele”.

Betsafe da banii inapoi pariorilor

Casa de pariuri „Betsafe” a decis sa returneze banii tuturor celor care au mizat ca Nordsjaelland nu pierde meciul cu Sahtior. „Formatia din Ucraina a demonstrat o neasteptata lipsa de sportivitate, iar noi nu putem profita de pe urma unor astfel de castiguri”, se arata intr-un comunicat al „Betsafe”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
231 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger