AcasăSPORTTricourile purtate de Messi în Qatar, la Cupa Mondială, vândute pentru 10...

Tricourile purtate de Messi în Qatar, la Cupa Mondială, vândute pentru 10 milioane de dolari

Este bine cunoscut faptul că Lionel Messi a făcut istorie, după ce a câștigat Mondialul din Qatar (2022) cu naționala Argentinei, împotriva Franței, adăugându-și, astfel, în palmares nu doar Cupa Mondială, ci și al optulea Balon de Aur, fiind primul fotbalist din istorie care reușește această performanță.

Un set de tricouri pe care Messi le-a purtat în cadrul competiției din Qatar au fost scoase la licitație pentru suma enormă de 10 milioane de dolari. Licitația are loc la New York, iar participanții vor fi lăsați să admire echipamentele “fenomenului argentinian” înaintea începerii licitației.

O parte din bani se vor duce către cauze nobile.

Pachetul conține tricouri purtate de Messi în două dintre cele trei meciuri jucate în grupele campionatului mondial, în meciul împotriva Australiei din 16-imi, în meciul din „sferturi” cu Olanda și în semifinala împotriva Croației. Piesa de rezistență este, desigur, echipamentul purtat în prima repriză din finala Mondialului, împotriva Franței, în care Argentina a învins la loviturile de departajare, după un meci absolut nebun.

La finalul licitației, Messi îl poate surclasa pe Michael Jordan în topul vânzărilor de suveniruri.

Actualul record mondial a fost stabilit anul trecut, când pentru echipamentul de joc din finala NBA 1996 purtat de M.J. s-au plătit 10 milioane de dolari.

author avatar
Mihail Ioan
143 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger