AcasăSPORTTricou de campion

Tricou de campion

Chipciu, intr-un duel cu aparatorii lui Litex

Duminica seara, in compania bulgarilor de la Litex Loveci, Steaua si-a prezentat, in fata propriilor suporteri, atat echipa cu care va ataca noul sezon competitional, cat si echipamentul de deplasare cu care elevii lui Reghecampf vor juca in Liga 1 si in Europa League.

Chipciu, intr-un duel cu aparatorii lui Litex

Echipamentul bleu-metalizat, pus la dispozitie de catre sponsorul tehnic Nike, cel cu care Steaua va juca in partidele considerate in deplasare in stagiunea 2012-2013, s-a vrut a fi o replica Adidas, cu care gruparea din Ghencea evolua in perioada sa de glorie, cea de dinaintea lui ’89.

Noul tricou al Stelei are emblema veche a clubului pozitionata in stanga

Potrivit unor surse, tricourile 2012 au fost comandate sa semene cu cele pe care Hagi, Lacatus, Belodedici, Iovan, Rotariu, Dan Petrescu, Ilie Dumitrescu etc le-au purtat pe 7 septembrie 1988, in primul tur al Cupei Campionilor Europeni, intr-o victorie de senzatie obtinuta de romani pe terenul campioanei Cehiei, Sparta Praga.

Sorturile noului echipament sunt tot bleu

In ziua respectiva, Steaua s-a impus, en-fanfare, scor 5-1, gratie golurilor marcate de Lacatus (30′, 45′), Hagi (78′, 88′) si T.Stoica (86′), reusita gazdelor fiind semnata de Kukleta (20′).

Hagi, pe "Letná Stadium" din Praga, astazi "Toyota Arena"

A fost pentru prima oara cand Steaua a imbracat un astfel de echipament secundar, si tot pentru prima data cand romanii au evoluat, dincolo de granitele tarii, cu un „sponsor” pe tricou, firma Ford. Succesul de la Praga a deschis drumul catre cea de-a doua finala jucata de Steaua in Cupa Campionilor Europeni, precedentul inregistrandu-se in 1986, victorie la penalty-uri cu FC Barcelona. Din punct de vedere al designului, spre deosebire de echipamentul din 1988, cel de astazi dispune de insertii de culoare galbena la terminatiile manecilor, gulerului si in partea inferioara. In 1988, tricourile stelistilor avea insertii de rosu in zonele respective. In plus, astazi doar tricoul si chiloti sunt de culoare bleu, jambierele fiind negre, spre deosebire de cel de la Praga, din 1988, cand echipamentul era complet azuriu. In campania europeana 1988-1989, Steaua a mai imbracat acel echipament bleu: in returul cu Spartak Moscova si in semifinala retur cu Galatasaray Istanbul, scor 1-1. In stagiunea urmatoare, „militarii” au mai jucat in albastru deschis – vezi partida din deplasare cu PSV Eindhoven (1 noiembrie 1989, turul II al CCE, scor 1-5).

author avatar
Mihai Koblenko
1.333 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger