AcasăRecomandariTricolorii joaca prima mansa a barajului: Batalia de pe Karaiskakis

Tricolorii joaca prima mansa a barajului: Batalia de pe Karaiskakis

Echipa nationala are sansa, in aceasta seara, sa puna inca o caramida la temelia reconstructiei fotbalului romanesc. O eventuala calificare la Cupa Mondiala aduce generatiei lui Marica si Torje, pe langa faima, si recunoastere a valorii sportive.

In Ciprian Marica stau sperantele romanilor pentru un gol marcat la Atena

„Trebuie sa dam totul, daca nu acum, atunci, cand?”. Vorbele rostite de Victor Piturca la conferinta de presa reflecta cat se poate de fidel starea de spirit din vestiarul nationalei. Concentrati la maximum, jucatorii sunt decisi sa faca meciul vietii, insa selectionerul tine sa le reaminteasca un amanunt esential al acestui baraj: se disputa in dubla mansa, iar returul este programat acasa, la Bucuresti! „Sunt emotii mari, dar nu numai noi le avem. Este foarte greu sa joci un baraj, mai ales pentru echipele invinse; si presedintele FIFA, Sepp Blatter, a recunoscut ca aceste meciuri au o duritate extraordinara, dar asta e regulamentul. Am mai spus-o, Grecia este favorita, are prima sansa la calificare, fiind mai valoroasa, dar si Romania isi doreste sa ajunga in Brazilia si va face tot ce este posibil pentru a o realiza. Ne intereseaza sa marcam gol sau goluri la Atena. In functie de joc, in functie de ceea ce se va intampla in teren, vor fi momente dificile, cand Grecia o sa atace. Si noi vom ataca, atunci cand o sa avem ocazia”, a declarat selectionerul.

Grecia – Romania se disputa diseara, de la 21.45, pe stadionul „Giorgios Karaiskakis”, din portul atenian Pireu.

Salpingidis: „Castigam ambele manse”

Atacantul Dimitrios Salpingidis (PAOK Salonic) este convins ca Grecia va castiga ambele manse cu Romania si se va califica en-fanfare la Cupa Mondiala: „Am evitat Franta si Suedia la baraj, dar asta nu inseamna ca meciurile cu Romania vor fi simple. Sansele sunt 50-50. Teoria «daca nu pot castiga un meci, macar sa nu-l pierd» e corecta, dar niciodata nu stii ce surprize iti rezerva partida. Eu cred ca Grecia va castiga ambele partide cu Romania, coechipierii mei sunt foarte motivati, vor da totul pentru calificare”. Mult mai rezervat s-a dovedit a fi fundasul Sokratis Papasthatopoulos (Borussia Dortmund): „Intotdeauna jucam la victorie, dar ar fi ideal sa pastram poarta intacta in primul meci, deoarece va fi un duel foarte dificil. Nu avem cale de mijloc, ori ne calificam si totul e perfect, ori ratam Brazilia si va fi o mare dezamagire! Romania este o echipa tehnica, un adversar serios”.

Apara Tatarusanu, Maxim e titular

La antrenamentul oficial de ieri, Ciprian Tatarusanu s-a pregatit normal, iar selectionerul Victor Piturca pare decis sa inceapa partida de astazi cu el in primul „11”. Pe de alta parte, o surprinza este si titularizarea lui Alexandru Maxim: desi cel mai in forma jucator roman al momentului, Piturca nu-i dadea sanse sa intre la Atena, insa ultimele ore petrecute alaturi de mijlocasul Stuttgartului l-au convins sa-si schimbe planurile. In alta ordine de idei, chiar daca aseara a sosit in Grecia, fundasul Vlad Chiriches nu va fi utilizat, Piturca declarand, ieri, ca spera sa-l aiba apt abia la returul de la Bucuresti: „Din fericire, Tatarusanu e apt de joc, iar Chiriches vine si el alaturi de noi, daca si masca aceea ii va fi gata. Oricum, pe el contez doar pentru intalnirea de marti”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
368 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger