AcasăSPORT"Tricolorii" isi incep aventura la Campionatul European

„Tricolorii” isi incep aventura la Campionatul European

Nationala Romaniei de fotbal in sala debuteaza marti seara la turneul final al Campionatului European, competitie ce are loc in Belgia.

Elevii lui Nelu Stancea, cu veteranii Robert Lupu si Cosmin Gherman in prim plan, dau piept cu Belgia, gazda competitiei, intr-un meci care conteaza enorm pentru calificarea in faza sferturilor de finala. Partida incepe la 22.00, ora Romaniei, si va fi transmisa in direct de Eurosport 2.

12 formatii participa la turneul final din Belgia, acestea fiind impartite in patru grupe de cate trei echipe, iar primele doua clasate din fiecare grupa se califica in faza sferturilor de finala. Belgia si Romania sunt in grupa cu Ucraina.

Belgia are avantajul terenului propriu, dar experienta mai mare a Romaniei si a Ucrainei ar putea conta enorm. Romania si Ucraina s-au calificat in sferturi si la editia din 2012, Belgia neparticipand la turneul final care a avut loc in Croatia.

De altfel, „tricolorii” sunt cotati cu prima sansa in confruntarea cu Belgia. Cele doua formatii s-au intalnit, anul trecut, in doua meciuri amicale, victoria revenind de fiecare data Romaniei.

Obiectivul „tricolorilor” la turneul final este calificarea in sferturi. Orice rezultat bun obtinut in plus este un bonus, reprezentantii echipei noastre fiind constienti ca Romaniei ii va fi greu sa se bata de la egal la egal cu formatii precum Spania, Italia sau Portugalia, echipe care se bazeaza in special pe fotbalisti sud-americani naturalizati.

Romania s-a calificat la turneul final din Belgia dupa ce a trecut de Serbia, la baraj, 2-1 si 7-2. In 2012, in Croatia, „tricolorii” au terminat pe locul 2 Grupa A, 1-2 cu Croatia si 3-1 cu Cehia, si a parasit competitia in sferturi, dupa 3-8 cu Spania. Este a treia oara cand Romania participa la Campionatul European, dupa locul 6 obtinut in 2007 si locul 7 obtinut in 2012.

sursa foto: ofsaid.ro

author avatar
Cristi Ionita
209 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger