Trepanator de nadejde

Dinamovistului Laurentiu Rus nu i-a trebuit decat o jumatate de ora din timpul meciului dintre Universitatea Cluj si „cainii rosii” ca sa bage in spital doi dintre adversarii sai directi, care, in urma loviturilor primite, au fost scosi de pe teren cu capetele sparte si in stare de semiconstienta.

Ca un adevarat specialist in trepanatii, impetuosul atacant al lui Liviu Ciobotariu le-a facut cate-o huda in scafarlii clujenilor Grecu si Mendy, reusind cu aceasta isprava sa spolieze echipa lui Ionut Badea de cei doi fundasi care-i stateau bucuresteanului in cale. Cu aceasta ocazie am admirat viclenia medicilor dinamovisti, care, ca sa impresioneze arbitrul, i-au tras lui Rus pe capatana o plasa de prins peste, sub care i-au lipit un mic pansament. Adica, vezi Doamne, si distinsul spargator de capete ar fi patit ceva la cutiuta in lupta lui cu adversarii! Smecheria a dat roade, fiindca arbitrul nu l-a blagoslovit nici macar cu un cartonas galben, lasandu-l pe tanarul fotbalist sa zburde in continuare si sa mai faca vreo cateva faulturi, ce-i drept nu asupra delicatului segment cefalic al „universitarilor”, ci la mult ravnitele turloaie ale acestora. Jocul a fost interesant; clujenii au dominat copios in prima jumatate de ora, timp in care alde Danciulescu parca umblau dupa ciuperci. Dupa ce Laurentiu Rus a scos insa din circulatie doi adversari, lucrurile, asa cum era de asteptat, au inceput sa se schimbe: profitand de lipsa celor doi titulari, oaspetii au prins curaj, iar gazdele au cazut in patima fricii. Dupa incheierea partidei, l-am intrebat pe un fotbalist clujean de ce au redus motoarele, si omul mi-a raspuns fara retinere: ”Ce era sa facem? Sa iesim cu totii cu capetele invelite in tifon? Avem de jucat inca multe meciuri pe teren, nu prin curtile spitalelor!”. Se vorbeste pe la colturi ca distinsul neurochirurg profesor Vlad Ciurea, vazand dexteritatea lui Laurentiu Rus in trepanari, ar fi pus ochii pe el pentru a-l unge ciracul sau! Daca este asa, suntem curiosi sa aflam cati euroi va cere pe fotbalist, pentru un transfer… la spitalul Bagdasar, autoexilatul Borcea, lipit temporar de pantecele ingreunat al frumoasei neveste, ramasa grea pe plaiurile insorite ale plajelor din Miami?!

P.S. De doua etape, Dinamo, reusind numai remize, nu mai rupe inima targului. Sa i se fi tocit poleiala de atatea laude din partea baietilor cu condeie de ceara? Sa speram ca nu va pati ca in anii cand a tronat un timp in clasament cu un purcoi de puncte, pentru ca apoi sa se dezumfle precum o basica de porc gaurita!

author avatar
Dan Claudiu Tanasescu
115 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger