AcasăSPORTTrei zile de doliu in Portugalia dupa moartea lui Eusebio

Trei zile de doliu in Portugalia dupa moartea lui Eusebio

Eusebio este cel mai mare fotbalist portughez din istorie

Fostul mare fotbalist Eusebio (72 de ani) a murit in noaptea de sambata spre duminica, la Lisabona, din cauza unui stop cardiorespirator.

Eusebio este cel mai mare fotbalist portughez din istorie

Supranumit „Perla Mozambicului”, Eusebio a fost spitalizat de mai multe ori din cauza problemelor de sanatate. In iunie 2012, el a fost internat la spitalul „Da Luz”, din Lisabona, din cauza unui accident vascular cerebral. Considerat unul dintre cei mai buni jucatori din toate timpurile, Eusebio a evoluat 15 ani la Benfica Lisabona (11 titluri, 5 Cupe si 1 CCE), pentru care a marcat 638 de goluri in 614 meciuri!
Guvernul portughez a decretat trei zile de doliu national dupa moartea sa. Premierul Pedro Passos Coelho a afirmat ca Eusebio a fost un geniu al fotbalului, un om generos si un sportiv excelent: „Eusebio a reprezentat dorinta Portugaliei de a se face cunoscuta in lume. A dus numele tarii in cele patru colturi ale planetei, a fost un geniu in fotbal, un exemplu de om umil, un sportiv prin excelenta, un om generos si solidar. A fost un exemplu de profesionalism, determinare si devotement”. De asemenea, Federatia a anuntat ca la toate meciurile desfasurate sub egida sa se va tine un moment de reculegere.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
184 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger