AcasăSPORTTrei sferturi din pariurile suspecte pe 2015 vizeaza tenisul

Trei sferturi din pariurile suspecte pe 2015 vizeaza tenisul

Djokovici a vorbit nu o data despre implicarea mafiei pariurilor in tenis

Aproape trei sferturi din pariurile suspecte inregistrate anul trecut in lumea sportului, mai precis 73%, sunt legate de tenis, indica un raport al Asociatiei Europene pentru Securitate in Sport (ESSA).

Djokovici a vorbit nu o data despre implicarea mafiei pariurilor in tenis

Aceasta organizatie a fost infiintata de bookmakerii autorizati pentru a monitoriza pariurile suspecte si a preveni trucarea competitiilor sportive. La randul lor, ATP si WTA (instantele tenisului international) au infiintat luna trecuta o comisie independenta, dupa ce presa a criticat Unitatea pentru Integritatea Tenisului (TIU) pentru ca nu a anchetat in mod corespunzator mai bine de zece sportivi ce au facut obiectul suspiciunilor in deceniul trecut. Comisia va avea nevoie de cel putin un an pentru a investiga acuzatiile de coruptie in tenis si eficacitatea procedurilor existente.
Potrivit raportului ESSA, in ultimul trimestru al anului trecut au existat 35 de evenimente sportive suspecte, dintre care 24 in tenis si 8 in fotbal. Pe ansamblul anului trecut, 19 alerte au fost legate de fotbal, iar cate doua de tenis de masa, hochei pe gheata, snooker si curse de ogari. Geografic, 38 de alerte au aparut in Europa, 24 in Asia, 16 in America de Nord, 11 in America de Sud si 9 in Africa.
Majoritatea pariurilor suspecte din fotbal sunt legate de meciuri din Europa. In cazul tenisului, repartizarea este mai echilibrata – Asia (19 cazuri), Europa (18) si America de Nord (14).

author avatar
Laurentiu Teodorescu
88 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger