AcasăSPORTTrei fotbaliști de la Astra au fost găsiți dopați. Au mari probleme...

Trei fotbaliști de la Astra au fost găsiți dopați. Au mari probleme cu ANAD

Agenţia Naţională Antidoping (ANAD) îi va suspenda pe fotbaliștii Kehinde Fatai, Takayuki Seto şi Alexandru Ioniţă de la Astra Giurgiu, după ce a descoperit că au urmat un tratament cu substanțe interzise.

Jucătorii Astrei au acceptat să participle la un tratament intravenos în scop publicitar cu vitamine şi minerale. Tratamentul a fost efectuat la o clinic privată din București.

Potrivit ANAD, acest fel de tratament este interzis de WADA.

Cristian Balaj dă vina pe medici

Cristian Balaj, preşedintele ANAD, a declarat, marţi, că vina principală este a medicilor care i-au tratat pe jucători, deoarece aceştia ar fi trebui să cunoască faptul că metoda este una interzisă.

„Pot să vă confirm că agenţia are pe rol un asemnea subiect. Dovezile, informaţiile noastre sunt mult mai multe decât ceea ce a apărut în presă.

Confirm că am discutat cu jucătorii. Ei au dat dovadă de un comportament, o atitudine impecabile, o inocenţă, o sportivitate şi o educaţie senzaţionale. Nu pot decât să fiu dezamăgit să constat că trebuie să lupt, pentru că este şi vina noastră, să muncesc mult mai mult pentru a spijini cadrele medicale care oferă servicii, şi nu vorbesc de această clinică, de aceşti medici, pentru că avem şi cazul Corona, trebuie obligatoriu să venim în sprijinul medicilor, să ne îndreptăm către universităţile de medicină, către cei care ajung să practice.

Jucătorii nu şi-au băgat singuri acul în venă. Legea 227 spune că medicii nu au voie să administreze, să recomande substanţe sau metode care sunt pe lista interzisă. Din păcate, ca în cazul lui Pârvulescu, vorbim de metoda M22 din cod, care spune că, la metode interzise, obligatoriu atunci când este notificat sportivul el este suspendat provizoriu.

Noi nu dăm informaţia dacă am trimis notificarea sau când am trimis-o. Când se trimite o notificare, aceasta se trimite sportivului, clubului, federeţaiei, COSR, MTS.

Dacă vorbim de fotbal, obligatoriu o trimitem la FIFA şi la UEFA”, a declarat Balaj, care a spus că nu poate oferi informaţia dacă mai sunt alte cazuri de acest fel la Astra.

Cazuri de sportivi români dopați cu substanțe interzise

Agenţia Naţională Antidoping (ANAD) l-a suspendat pe fundaşul Paul Pârvulescu de la Academica Clinceni după ce acesta a afirmat, la o emisiune difuzată pe Internet, că a urmat o terapie cu injecţii intravenoase la o echipă din România.

Fotbalistului i s-a ridicat sancțiunea pe data de 13 august, după ce ANAD a considerat că nu există probe incriminatorii.

De asemenea, anul trecut, trei handbaliste de la Corona Brașov au fost suspendate după ce au urmat o terapie cu laser intravenos, interzisă de regulamentul WADA.

Ulterior, numărul sportivelor acuzate de folosirea acestei terapii, trimise de club la o clinică privată, s-a mărit la 17.

Pentru că au colaborat cu ANAD, suspendările lor au fost îngheţate în această vară, jucătoarele revenid pe teren.

author avatar
Eli Dan Davidescu
168 afisari

3 COMENTARII

  1. @ Dacă ați suspecta de dopaj perfuzarea sportivilor anunțați ca fiind diagnosticați cu COVID, și dacă opinați că articolul ar încerca să propună în atenția opiniei publice și despre eventuale spețe de dopaj la perfuzarea sportivilor diagnosticați cu COVID, amintind și de nurofenul Andreei Răducan când i-a fost retrasă medalia olimpică de aur, ?

  2. & Ați remarcat dacă Astra Giurgiu ar intenționa să îl transfere și pe Andrei Ionescu ,de la Metaloglobus, un jucător cu experiențe internaționale cel puțin comparabile cu cele ale lui Budescu și Seto și vârstă apropiată de a lui Budescu , și pentru a suplini momentele de absență sau de randament mai scăzut , chiar și ale lui Budescu, din jocul echipei, ?

  3. & Probabil însă că vă reamintiți și de vremurile când Ioan Nicolae afirma pe la emisiunile lui Ioanițoaia , când se considera defavorizat de arbitraj, că desființează echipa, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger