AcasăSPORTTraseu greu pentru calificarea la Olimpiada: din nou cu Franta!

Traseu greu pentru calificarea la Olimpiada: din nou cu Franta!

La Mondiale, Romania nu a rezistat in fata puternicei formatii a Frantei

Reprezentativa feminina de handbal a Romaniei va infrunta Franta, Japonia si Angola sau Muntenegru in turneul de calificare la Jocurile Olimpice – editia Londra 2012.

La Mondiale, Romania nu a rezistat in fata puternicei formatii a Frantei

Echipa noastra are astfel ocazia sa-si ia revansa dupa rezultatele dezastruoase de la Mondialul brazilian, cand Franta ne-a administrat un usturator 39-20, iar cu Japonia am facut doar egal, 28-28. A patra participanta se va stabili intre Angola (daca nu castiga Campionatul Africii din ianuarie) sau Muntenegru, in cazul in care Angola devine campioana continentala si isi asigura calificarea directa la Londra.

Turneul preolimpic are loc in Hexagon

Misiunea chipei antrenate de Radu Voina nu va fi una usoara in conditiile in care Franta a jucat finala Campionatului Mondial din Brazilia, meci pierdut in fata Norvegiei, cu 24-32, Angola a prins sferturile de finala, Muntenegru este mai bine cotata decat Romania, iar Japonia a avut una dintre cele mai bune marcatoare de la Mondialul 2011, Shio Fujii (46 de goluri din 72 de aruncari). Primele doua clasate de la turneul preolimpic din Franta se califica la Jocurile Olimpice. Pana acum se cunosc cinci dintre cele 12 participante la Olimpiada de la Londra: Norvegia, Coreea de Sud, Brazilia, Suedia si Marea Britanie.

Norvegia – campioana lumii

Norvegia s-a impus cu autoritate in Brazilia

Nationala Norvegiei a castigat, duminica, la Sao Paolo, titlul mondial, dupa ce a invins reprezentativa Frantei, scor 32-24 (19-13), in finala competitiei. Norvegia a devenit a doua echipa, dupa Danemarca, care detine in acelasi timp toate cele trei titluri majore: cel european, mondial si olimpic. Nordicele au cucerit al doilea titlu mondial, dupa cel din 1999, in timp ce Franta a fost nevoita sa se multumeasca cu jucarea celei de-a patra finale mondiale. In finala mica a Mondialului, Spania a invins Danemarca, cu 24-18 (9-9).

author avatar
Cristi Ionita
82 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger