AcasăRecomandariTranzactie inedita in fotbalul romanesc: AU CUMPARAT FC ZERO RAPID

Tranzactie inedita in fotbalul romanesc: AU CUMPARAT FC ZERO RAPID

Nicolae Cristescu si Adrian Zamfir sunt stapani doar peste brand-ul Rapid. Tot ce inseamna club de fotbal profesionist n-a fost parte a tranzactiei: baza de antrenament din Straulesti ramane in proprietatea lui George Copos, la fel si autocarul de 300.000 de euro, iar lotul de jucatori nu s-a luat in discutie la semnarea actelor.

George Copos ii saluta cu subinteles pe noii proprietari ai brand-ului Rapid
Nicolae Cristescu va control tot ce misca in club
Adrian Zamfir, PSD-ist convins

Si, atunci, ce a cumparat Cristescu si ce a vandut Copos? Aceasta intrebare si-a pus-o inclusiv masonul din Tartasesti, care a oferit cateva detalii despre cea mai ciudata tranzactie din ultimii ani in fotbalul romanesc: „Este un contract de vanzare-cumparare atipic, pentru ca, practic, noi ne-am asumat niste datorii, iar vanzatorul, George Copos, n-a incasat nimic, niciun ban. Ba chiar ramane si el cu niste datorii. In acelasi timp, noi practic n-am cumparat nimic, nici stadion, nici baza sportiva, nici, doar un brand. De aceea spun ca este un contract atipic. Insa, important este ca finalu-i unul fericit”. Pentru Rapid, urmeaza o schimbare a clubului din temelii, incepand cu functia de presedinte al Consiliului de Administratie si terminand cu angajarea unui nou administrator judiciar.

Faultati, deja, de Dumitru Dragomir

Proaspat intrati in fotbalul romanesc, Nicolae Cristescu si Adrian Zamfir au mers, luni dupa-amiaza, la LPF, sa ia contact cu Dumitru Dragomir. Pe semne ca nu l-au impresionat cu nimic pe presedintele Ligii, din moment ce „Corleone” i-a avertizat ca nu vor vedea niciun ban din drepturile tv: „Le-am spus ca banii din drepturile TV sunt numai pentru salarii. Le-am zis ca nu le dau acesti bani pana nu se aproba planul de reorganizare. Iar inainte ii pot lua numai cu statele de plata ale jucatorilor si ale salariatilor clubului”.

N-au jucatori pentru baraj

Culmea, desi a terminat campionatul la jumatatea clasamentului, Rapidul este pus sa lupte intr-un meci de baraj pentru mentinerea in Liga 1 cu o formatie care a retrogradat din punct de vedere matematic! Ieri, antrenorul Marian Rada s-a lamurit ca lotul echipei este incomplet si nu are jucatori capabili sa transeze fara emotii duelul cu Concordia Chiajna, de sambata seara. Chiar si dupa semnarea actelor de vanzare a clubului, Nicolae Grigore n-a dorit sa revina la antrenamente, preferand sa mearga cu jalba-n protap la FIFA, la fel cum a facut Ovidiu Herea.

„Pancu este pe viata la Rapid. El va semna un contract pe un an, dar va face parte si din staful clubului. Pentru Sapunaru si Daniel Niculae sunt discutii, eu personal le iau in calcul, dar abia miercuri vom stabili exact lotul pentru baraj. Singura promisiune pe care le-o fac suporterilor este ca vom face toate eforturile sa trecem de acest meci si sa ramanem in Liga 1”.

Cristiano Bergodi

Bergodi – principal, Rada – secund

Desi anuntat ca antrenor principal, Marian Rada va fi „retrogradat” secund in cazul in care Rapidul va castiga barajul cu Concordia Chiajna. In Liga 1, echipa va fi pregatita de italianul Cristiano Bergodi, care va fi ajutat de Renzo Rossi si Marian Rada. Functia de presedinte al clubului ii va reveni lui Grigore Sichitiu, cel care se va ocupa si de transferuri in perioada imediat urmatoare.

Cine este Nicolae Cristescu

Personaj cvasinecunoscut microbistilor, Nicolae Cristescu nu este, totusi, un nume strain investitorilor din Liga 1. Se cunoaste cu majoritatea patronilor din fotbal, iar, prin prisma convingerilor, cu unii chiar este coleg in masoneria romana. Ca afaceri, dupa cum singur sustine, administreaza „doua piete, mai multe carmangerii, 320 de magazine, doua hoteluri si un restaurant, plus o aripa a Spitalului Caritas”. Imobiliarele nu puteau lipsi, Cristescu laudandu-se: „Daca as aduna suma totala a terenurilor pe care le detin, as ajunge la o cifra colosala”.

Cine este Adrian Zamfir

Om politic, membru PSD, apropiat al premierului Victor Ponta si „crescut” de Viorel Hrebenciuc, astfel il descriu prietenii pe Adrian Zamfir, coproprietar al Rapidului. Si el deruleaza afaceri in domeniul imobiliar, dar nu numai; controleaza mai multe cluburi de noapte („Gossip”, printre ele), discoteci si restaurante.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
1.188 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger