AcasăSPORTTranssexualii sunt bineveniti sa participe la Jocurile Olimpice!

Transsexualii sunt bineveniti sa participe la Jocurile Olimpice!

Si ei au dreptul sa participe la Olimpiada, sustine CIO!

Potrivit unui set nou de recomandari venit din partea Comitetului Olimpic International (CIO), transsexualii ar putea participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro fara sa mai fie nevoiti sa-si faca operatie de schimbare de sex.

Si ei au dreptul sa participe la Olimpiada, sustine CIO!

Actualele reguli, care sunt in vigoare din 2003, prevad ca sportivii care devin barbati din femei si invers trebuie sa se opereze si apoi sa urmeze timp de doi ani un tratament hormonal pentru a putea participa la Jocurile Olimpice. Acum, interventiile chirurgicale nu mai sunt necesare, astfel ca sportivii transsexuali pot participa „fara restrictii”. Astfel de sportivi vor trebui doar sa faca dovada faptului ca nivelul de testosteron a fost la un nivel sub un anumit parametru pe durata a cel putin unui an inainte de prima competitie.
Noul ghid al CIO nu contine reguli fixe, ci recomandari pe care federatiile internationale sunt incurajate sa le urmeze. „Acest set le va da federatiilor stimulentul si increderea de a introduce noi reguli pe baza recomandarilor noastre. Interventia chirugicala de schimbare de sex ca si preconditie de participare nu este necesara pentru a avea o competitie corecta si ar putea fi nepotrivita cu legislatiile aflate in curs de dezvoltare si cu notiuni de drepturi ale omului”, a declarat Richard Budgett, directorul medical al CIO.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
81 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger