AcasăSPORTTrăieşte şi România visul american! Emma Răducanu, campioană la US Open, la...

Trăieşte şi România visul american! Emma Răducanu, campioană la US Open, la doar 18 ani!

emma raducanu us openTrăieşte şi România visul american! Emma Răducanu, campioană la US Open, la doar 18 ani!

Emma Răducanu s-a impus în finala de la US Open cu Leylah Fernandez, 6-4, 6-3, și a câștigat titlul la Flushing Meadows fără set cedat.

Sportiva care reprezintă Marea Britanie, al cărei tată este român, a devenit primul jucător, indiferent de gen, care câștigă un turneu de Grand Slam în Era Open venind din calificări.

Cum s-a desfăşurat finala Emma Răducanu – Leylah Fernandez la US Open?

Emma Răducanu a început perfect finala de la US Open și a câștigat primele două game-uri, al doilea pe serviciul advers. Au urmat alte cinci game-uri echilibrate, în care fiecare sportivă și-a câștigat serviciul, dar Emma a reușit să se desprindă decisiv la 5-4, când s-a impus pe serviciul advers, ceea ce i-a adus primul set.

Sportiva pe jumătate româncă a început și setul doi cu game câștigat, însă ulterior Leylah Fernandez a trecut la controlul jocului și s-a impus în următoarele două game-uri.

Cum a reacţionat Emma Răducanu după meci?

Fata cu origini româneşti a declarat după finala câștigată în fața canadiencei Leylah Fernandez că are parte de cea mai frumoasă zi din viața ei.

„Vreau să o felicit pe Leylah și echipa ei, a jucat un tenis incredibil, a învins câteva dintre jucătoarele de top din lume, nivelul ei a fost foarte bun. Sper să ne mai înfruntăm în alte multe finale.

Am petrecut 3 săptămâni în New York… echipa mea mi-a fost alături, lor și celor de acasă le mulțumesc tuturor pentru sprijinul oferit de-a lungul anilor.

Vreau să le mulțumesc tuturor celor din New York, m-ați făcut să mă simt ca acasă, m-am simțit foarte bine să joc în fața voastră.

A fost comemorarea unui moment atât de dificil, sper ca eu și Leylah să vă fi oferit un spectacol frumos astăzi. Să fiu aici, cu acest trofeu, este incredibil. În urmă cu 3 săptămâni glumeam despre un astfel de turneu.

Este cea mai frumoasă zi din viața mea. Cred că nivelul meu a crescut de la meci la meci, pe măsură ce am avansat adversarele au devenit din ce în ce mai bune”, a afirmat Emma Răducanu după meci.

author avatar
Andrei Ștefan
242 afisari

3 COMENTARII

  1. ” DULCE COPIL , IN TIMP / VEI VEDEA LINIA / LINIA DESENATA INTRE / BINE SI RAU ” . Tenis fara frontiere , sportul eclipseaza ura , violenta , sovinismul , rasismul si nationalismul exacerbat . Mama chinezoaica , tatal ROMAN , nascuta in Canada in noiembrie 2002 , reprezenanta Marii Britanii ( unde s-a stabilit cu familia in 2004 ), felicitata de Regina Elisabeta , de Prim-ministrul Marii Britanii , de primarul Londrei si de tot mapamondul . La nici 19 ani , a devenit starul planetei , un copil in spatiu indragit de constelatii . Ce-ar mai fi de spus ?

  2. Sarmisegetusa cu ochii oblici, care nu stie romaneste, dar ne-o asumam, nu? Noi dacii…

  3. Nu sunt liberal , sunt un stalinist rosu ursuz din Transnistria caruia ii ploua in cur de la atata stevie . Asa untem noi , mancurtii fomisti …

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger