AcasăSPORTTotul despre adversarul lui FC Vaslui din UEFA Champions League

Totul despre adversarul lui FC Vaslui din UEFA Champions League

FC Vaslui da piept, in turul III preliminar al UEFA Champions League, cu Twente Enschede, vicecampioana Olandei en-titre, dar o formatie care a ramas fara stadion dupa un incident tragic.

Twente Enschede s-a remarcat in ultima perioada prin evolutiile foarte bune din campionatul Olandei, a fost campioana anul trecut si vicecampioana anul acesta si acum doi ani, dar si prin incidentul tragic ce s-a petrecut la Stadionul „De Grolsch Veste”.

In urma cu opt zile, o echipa de muncitori, care lucra la marirea capacitatii stadionului, a fost surprinsa de caderea acoperisului uneia dintre peluze. Doi oameni si-au pierdut viata si 14 persoane au fost ranite.

In aceste conditii, este putin probabil ca Twente Enschede sa joace pe propria arena la meciul cu FC Vaslui din prima mansa a turului III preliminar al UEFA Champions League.

Trupa olandeza s-a infiintat in 1965 si are in palmares numeroase trofee, majoritatea cucerite in ultimii ani. Twente a fost campioana Olandei in 2010, de trei ori vicecampioana Olandei (1974, 2009 si 2011), a castigat de trei ori Cupa Olandei (1977, 2001, 2011) si a fost finalista in Cupa UEFA, in 1975.

Twente s-a calificat direct in grupele UEFA Champions League, in sezonul 2010-2011, si a fost repartizata intr-o grupa imposibila cu Internazionale Milano, Tottenham Hotspur si Werder Bremen.

Olandezii au inregistrat trei egaluri pe teren propriu (2-2 cu Inter, 3-3 cu Tottenham si 1-1 cu Werder Bremen) si s-au impus, cu 2-0, la Bremen, victorie ce le-a asigurat locul al treilea in grupa si calificarea in primavara europeana. A urmat campania din Europa League in care Twente a trecut de Rubin Kazan (2-0 si 2-2) si de Zenit St. Petersburg (3-0 si 0-2) inainte ca olandezii sa fie eliminati brutal de Villarreal cu 8-2 la general.

Antrenata acum de Co Adriaanse, Twente se bazeaza pe un lot echilibrat de jucatori, cu nume importante in toate compartimentele:

portari – Sander Boschker, Nikolai Mihailov, Nick Marsman

fundasi – Tim Cornelisse, Nicky Kuiper, Peter Wisgerhof (capitan), Rasmus Bengtsson, Roberto Rosales, Douglas, Dwight Tiendalli, Bart Buysse.

mijlocasi – Wout Brama, Denny Landzaat, Steven Berghuis, Willem Janssen, Andrej Rendla, Thilo Leugers, Dario Vujicevic.

atacanti – Luuk De Jong, Bryan Ruiz, Emir Bajrami, Marc Janko, Nacer Chadli, Ola John si Bernard Parker.

In aceasta vara, Twente l-a dat pe Theo Janssen la Ajax Amsterdam, cu 3 milioane de euro, iar Arnold Bruggink si-a incheiat cariera. In schimb, au venit, gratis, Willem Janssen, de la Roda Kerkrade, si Tim Cornelisse, de la Utrecht.

Steaua a evoluat impotriva lui Twente Enschede in 2009, in grupele Europa League, ambele meciuri incheindu-se la egalitate. A fost 0-0 in Olanda si 1-1 la Bucuresti, dupa un meci in care Kapetanos a deschis scorul in minutul 18, iar Ron Stam a egalat in minutul 35.

author avatar
Cristi Ionita
365 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger