AcasăSPORTToți ochii pe FCSB și Dinamo. Titlul și retrogradarea, mize de milioane...

Toți ochii pe FCSB și Dinamo. Titlul și retrogradarea, mize de milioane de euro

Vacanța de iarnă s-a terminat și Superliga este gata să reînceapă. Jucătorii au dat jos kilogramele acumulate de sărbători refăcându-se în stagiile de pregătire de la începutul anului și sunt pregătiți de luptă.

Sepsi și Iași vor juca pe 19 ianuarie, de la ora 17:00, în deschiderea rundei cu numărul 22. Dar cel mai puternic duel va fi de la ora 20:00, pe Giulești, între Rapid și FCU Craiova. Meci interesant este și în Bănie, duminică, 21 ianuarie, cu CSU primind vizita Farului Constanța.

Care sunt cele mai importante transferuri ale iernii

Cele mai importante transferuri în România au avut ca destinații echipe din topul clasamentului.

FCSB, CFR Cluj, Universitatea Craiova și Rapid au reușit să-și mențină vedetele în echipă, dar au făcut și achiziții importante la capitolul transferuri. Aceste echipe au adus jucători pe sume semnificative, cu scopul de a cuceri trofeul mult dorit în luna mai.

Liderul FCSB a transferat 3 nume importante: Baba Alhassan (Hermannstadt), Luis Phelipe (Poli Iași), Nana Antwi (Urartu);

Clujenii de la CFR i-au adus pe Alan Aussi (Ponferradina B), Omar El Kaddouri (PAOK), Petar Mamic (Zalgiris) și Kader Keita (Sivasspor);

Universitatea Craiova s-a întărit doar cu doi jucători, Pyry Soiri (HJK Helsinki) și Denil Maldonado (FC Motagua);

Dan Șucu a continuat și el investițiile, aducându-i la Rapid pe Ermal Krasniqi (CFR Cluj), Borisav Burmaz (Vozdovac), Florent Hasani (KF Tirana) și, cireașa de pe tort, croatul Damjan Djokovic, adus de la rivala FCSB.

Care sunt favoritele pentru câștigarea campionatului

Avem un sezon plin de surprize și de evenimente neprevăzute, însă cel mai semnificativ aspect pentru cele mai puternice echipe din țara noastră este că nu au suferit pierderi în rândul jucătorilor de bază în această perioadă de pauză competițională.

Pe lângă valoarea lotului său, FCSB începe anul 2024 cu un avantaj semnificativ, un aspect care îi alimentează speranța de a câștiga titlul după o perioadă în care a pus monopol pe locul 2. Deși se află la 8 puncte distanță de CFR, punctele se vor înjumătăți în playoff, conform regulamentului, așa că nu e loc de prea multă relaxare.

Chiar dacă trec printr-o perioadă tumultoasă și nu se mai pot baza prea tare pe jucători precum Camora și Deac, CFR Cluj rămâne o forță de luat în considerare. Acest lucru se datorează, în primul rând, abilității lor de a gestiona meciurile decisive. Statistic vorbind, clujenii sunt singurii care au câștigat campionatul chiar dacă nu au intrat în play-off de pe prima poziție!

Universitatea Craiova se află pe locul 3 la finalul anului și aspiră să scrie istorie. Bănia fierbe, sperând la un titlu încă din 1991.

Aceeași dorință o împărtășește și Rapidul, care nu a mai simțit gustul victoriei din 2003. Bulgarul Ivaylo Petev și italianul Cristiano Bergodi își doresc să intre în istoria fotbalului românesc și să aducă titlul în Giulești.

Va retrograda Dinamo?

În zona fierbinte, toți ochii sunt pe nou-promovata Dinamo, care nu pare să o ducă prea bine și este amenințată cu întoarcerea la matineu.

Cele două succese avute de “câini” la finalul anului 2023 (2-0 cu Botoșani și 1-0 cu Voluntari ) au adus-o pe Dinamo la 7 puncte de poziția care le asigură salvarea de la retrogradare.

Exact aceasta era situația dinamoviștilor și la începutul lui 2022, când formația din Ștefan cel Mare a retrogradat în Liga 2, în urma barajului.

VEZI MAI JOS REZULTATELE PRIMEI ETAPE

LIGA 1, ETAPA 22. Program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT

author avatar
Mihail Ioan
400 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger