AcasăSPORTToate indiciile arata ca vor avea meci pe 25 mai: Bute si...

Toate indiciile arata ca vor avea meci pe 25 mai: Bute si Pascal au facut testul antidoping

Bute a vorbit cu presa dupa controlul anti-doping

Desi un anunt oficial inca nu a fost facut, este tot mai clar ca Lucian Bute si Jean Pascal sunt pregatiti sa puna in scena „cea mai tare confruntare din istoria Canadei”.

Bute a vorbit cu presa dupa controlul anti-doping

Cei doi pugilisti au fost vizitati, weekend-ul trecut, de oficiali ai WADA (Agentia Mondiala Anti-Doping). Ambii boxeri au fost abordati la finalul unor antrenamente si pusi sa dea probe de urina.

Pascal, stresat de prezenta oficialilor WADA

Bute nu s-a aratat deloc surprins de acest control, iar Stephan Larouche, antrenorul sau, chiar s-a grabit sa sublinieze faptul ca staff-ul Interbox nu este impotriva unor asemenea actiuni, desi pugilistii nu sunt obligati sa se supuna unor teste anti-doping inaintea luptelor. „Conisder ca un asemenea control este benfic, in primul rand, pentru sanatatea sportivului, dar si pentru imaginea boxului in sine. Astfel, se pot evita cazuri precum Andre Berto, Erik Morales, Antonio Tarver sau Lamont Peterson, descoperiti cu probleme dupa ce au devenit campioni mondiali”, a declarat Lucian Bute. Desi deranjat de prezenta agentului trimis de WADA, Jean Pascal a acceptat sa dea probe de urina, punand capat, astfel, oricaror suspiciuni.

Penultimul pas de care mai era nevoie pentru ca Bute si Pascal sa se bata pe 25 mai a fost facut. Americanul Chad Dawson, adversarul initial al canadianului, a declarat ca este gata sa renunte la infruntarea cu Pascal: „Mi se pare normal ca Jean sa aleaga meciul cu Bute, pentru ca i-ar aduce mai multi bani. In final totul se rezuma la bani. Si eu as face la fel daca as fi pus intr-o asemenea situatie”.

author avatar
Cristi Ionita
135 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger