AcasăSPORTTitlul in Ucraina, facut cadou Euromaidanului!

Titlul in Ucraina, facut cadou Euromaidanului!

Razboiul din Ucraina nu putea trece fara sa influenteze si fotbalul si, din pacate, echipa lui Mircea Lucescu resimte din plin efectele noii politici a Federatiei de la Kiev.

Sahtior a dominat campionatul Ucrainei in ultimii ani, dar cele cinci titluri consecutive nu vor fi urmate si de un al 6-lea, simte Mircea Lucescu. Forta echipei din Donetk, regiune care s-a rupt de restul tarii si si-a autoproclamat independenta sub numele de Republica Autonoma Donetk, sta in jocul fantezist pe care antrenorul roman l-a imprimat. Dar, pe fondul conflictelor armate care au rupt Ucraina in doua, nici macar brazilienii Sahtiorului nu mai sunt suficienti pentru a castiga. S-a vazut la ultimul meci, derby-ul cu Dinamo, formatia kieveana avand atat sprijinul populatiei, cat mai ales pe cel al Federatiei si chiar al arbitrilor. „Toti incearca sa profite de situatia noastra, ca jucam toate partidele afara, departe de Donetk, ca sunt mai putine echipe in campionat, ca echipele nu mai sunt la fel de puternice ca in anii trecuti etc. Acum mai sunt doar trei forte in campionat: noi, Dinamo si Dnepr, deci titlul se va decide in intalnirile directe dintre cele trei echipe. Daca in aceste trei meciuri lucrurile nu se desfasoara echitabil, asa cum ar trebui, vom ajunge sa stabilim o campioana incorecta. Toate se strang intr-o singura directie, se urmareste doar ca noi sa pierdem campionatul anul asta”, a tunat Mircea Lucescu. Chiar daca nu o spune direct, presa ucraineana admite ca jocurile par facute pentru Dinamo. De altfel, pe forumurile dedicate fotbalului, numerosi suporteri insinueaza ca Federatia va da titlul reprezentantei Kievului, orasul Euromaidanului din primavara.
Referitor la o eventuala plecare a sa la Galatasaray, „Il Luce” parca nici nu vrea sa auda de asa ceva: „La Sahtior nu se pune problema salariului, e vorba de respectul pe care il port oamenilor de aici, care m-au inconjurat cu caldura de cand am ajuns in Donetk. Nu poti sa abandonezi lucrurile cand se inrautateste situatia, ma voi lupta pana la capat. In Turcia, la Galatasaray, a fost o treaba neserioasa, cand antrenam eu acolo. Au castigat campionatul, s-au calificat in sferturile de finala ale Ligii Campionilor, apoi a venit un alt presedinte, cu alta idee, cu un grup al lui. Chestiile astea sunt nesigure. Prefer sa am siguranta, sa raspund direct de patron, nu de oameni care se pot schimba oricand”
.

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
89 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger