AcasăSPORTTitlul în Liga 1, o afacere bucureșteană?!

Titlul în Liga 1, o afacere bucureșteană?!

S-a mai terminat o etapă de campionat, dar finalul este încă departe. Având în vedere jocurile făcute de Rapid și FCSB, se pare că, la momentul actual, bătălia pentru titlul de campioană se dă în București.

Ambele formații au trecut în agendă doar victorii după pauza de iarnă și par să fie într-o formă de invidiat.

FCSB a câștigat ambele meciuri din 2024 și are un golaveraj de speriat pe acest an: 7-0! Cu 50 puncte de puncte în clasament, „roș-albaștrii” par să domine autoritar Liga 1.

Totuși, Rapid, o echipă cu o revenire notabilă în prim-planul fotbalului românesc, nu a făcut decât să confirme și ea că este o forță de luat în seamă.

Având o abordare ofensivă și un joc colectiv solid, echipa lui Cristiano Bergodi a reușit să ajungă în coasta liderului FCSB, urcând pe locul 2, cu 39 de puncte, dar a și profitat de faptul că CFR Cluj – Voluntari s-a jucat luni seară. Fanii giuleșteni sunt încântați de revenirea formației favorite și visează la cea mai mare bucurie – câștigarea titlului.

Deși Rapidul se află la 11 puncte distanță de locul 1, competiția reală abia acum începe. Să nu uităm că, odată cu începerea playoff-ului, punctele se vor înjumătăți. Astfel, dacă vor continua în aceeași manieră, cele două formații se vor bate în meciurile directe pentru titlu.

Lupta strânsă dintre cele două echipe nu face decât să alimenteze pasiunea și interesul pentru fotbalul românesc. Fiecare partidă va deveni un eveniment în sine, iar atmosfera din tribunele stadionelor va atinge cote înalte.

Deși nu au fost prezenți, în semn de protest, pe Arena Națională, la meciul cu Dinamo, fanii giuleșteni au urmărit meciul de pe stadionul propriu, unde au făcut un show incendiar după victoria Rapidului (2-1).

La acest moment, întrebarea care se pune este: Cine va gestiona mai bine presiunea și va rămâne constant în drumul către titlu? Miza este uriașă! Rapidul așteaptă încă din 2003 să readucă, pentru a 4-a oară în istorie, trofeul în Giulești. În cealaltă tabără, FCSB speră să-și treacă în palmares un nou titlu după o pauză de 9 ani și să scape, astfel, de „blestemul” locului 2.

author avatar
Mihail Ioan
385 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger