AcasăSPORTTitlul de campioană, decis politic?!

Titlul de campioană, decis politic?!

Se intensifică tensiunile în Liga 1 și nu vorbim doar despre meciuri disputate pe teren. Deși avem parte de un play-off cât se poate de interesant, cu FCSB și Rapid luptându-se pentru titlu, tacticile câștigătoare s-ar putea să nu răsară doar din vestiare.

Mii de voci și multe supoziții au explodat după ce Dan Șucu, patronul din Giulești, a fost văzut la sediul central al PNL. Deși a declarat că nu își dorește să intre în politică, e greu de crezut că boss-ul Mobexpert s-a dus în Modrogan doar pentru discuții amicale. Astfel, întrebat de jurnaliști dacă se gândește, totuși, să candideze la alegerile pentru Primăria Capitalei, Șucu și-a întărit afirmațiile cum că politica nu îl interesează. Bun, nu îl interesează politica, dar știm sigur că fotbalul îl preocupă! Și încă mult de tot, mai ales într-o perioadă atât de tulbure cum este aceasta, în care orice avantaj este binevenit.

Iată că, după victoria din derby, un 4-0 care a dinamitat play-off-ul în Liga 1, Rapidul este decis să joace până la capăt în hora în care a intrat.

Semnal de alarmă pentru Gigi Becali

Politicul dictează tot în România, ne-am convins, deja, de asta de 30 de ani încoace. Iar Rapidul poate beneficia de un mare sprijin, spun adversarii giuleștenilor, prin relația apropiată a magnatului Dan Șucu de clasa politică. Unele voci au aprins mediul online punând semne de întrebare între interesul PNL-ului pentru patronul Rapidului și prezența acestuia în Modrogan 10 luni, 11 martie. Se vorbește inclusiv de presiuni asupra arbitrilor, mai cu seamă că „alb-vișiniii” au pătimit acum două runde la Craiova din cauza deciziilor brigăzii CCA.

Cele 4 puncte pe care FCSB-ul le are în față sunt „imens de multe”, după cum crede Becali. Dar tot el a spus și că o va bate pe Rapid cu 4-0, așa că e nino-nino la Palatul din Aleea Alexandru. După aroganțele lui Gigi, rapidiștii s-au arătat vizibil deranjați de predicțiile rivalului și au reușit să-i demonstreze contrariul. Iar azi, îi arată pisica direct din curtea sediului PNL, adică partidul care deține portofoliile „Justiție” și „Interne”.

Să fie vizita la PNL all-in-ul lui Șucu?

Tot ce se poate… Gigi Becali a anunțat că va lipsi o perioadă din peisaj („Să nu mai veniți, că nu mă găsiți. Începe postul mare și o să plec în peșteri”), dar poate că ar fi mai bine să rămână pe baricade și să se folosească de toată influența pe care o are. Altfel, nu-l vedem bine în lupta cu Rapid, mai ales că, iată, Dan Șucu se aruncă all-in pentru titlu.

Pe lângă forța lotului și o bancă tehnică puternică, giuleștenii își umflă mușchii și cu sprijin politic. Ciudat, totuși, fiindcă suporterii din Grant susțineau sus și tare că ei nu au avut niciodată treabă cu această zonă de influență – („Galeria lui Rapid nu e membră de partid”, mai țineți minte?!). Pesemne s-a uitat cine a reanimat Rapidul după falimentul din mandatul lui Moraru, când clubul era îbn pragul desființării.

Suntem, oare, martorii unui implicări a politicului în lupta pentru titlu? Nimic nu este exclus, având în vedere miza. Nu e vorba doar despre rivalitatea din teren. Rezultatele de la finalul sezonului înseamnă bani mulți, nu mărunțiș! Cluburile implicate se luptă pe milioane de euro, dar și pe un loc cât mai în față în Europa, acolo unde știm bine că fiecare tur depășit înseamnă imagine, publicitate și… alți bani în conturi.

Play-off, o bătălie pe tabere

Chiar Gigi Becali a vorbit, în trecut, despre alianțe în fotbal. Mergând mai departe, hai să vedem ce „omenii” ar putea fi în play-off, mai ales după ce l-am zărit pe Dan Șucu în sediul central al PNL.

Dacă s-ar gândi cineva că titlul poate fi influențat politic, automat s-ar avea în vedere meciurile Rapidului cu CFR Cluj și CSU Craiova, acolo unde patronii și puterea locală gravitează, zice-se, pe actuala orbită guvernamentală. Noi ne delimităm, însă, de aceste bârfe, cum nu credem nici în varianta că Farul ar fi, la o adică, în tabăra FCSB. Nu mai departe de anul trecut nașul Hagi i-a suflat titlul finului Becași.

Ce rămâne, însă, este fotbalul trecut la „și altele”. Liga 1 a devenit noua telenovelă preferată a românilor.

CITEȘTE ȘI 

Vizită surpriză! Se pregătește un anunț? Dan Șucu, văzut intrând în sediul PNL – VIDEO

author avatar
Mihail Ioan
1.148 afisari

1 COMENTARIU

  1. Bă domle’ autor de rahat cu perje , urlă beheheaua in tine ! Mai las-o dracului de jmecherie ,altceva mai deștept nu ai putut scrie ? Dacă nu poți apucate de făcut cornete de semințe,or’ să fie la mare căutare .Mars bă !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger