AcasăSPORTTiriac vrea turneu de 500 de puncte la Bucuresti

Tiriac vrea turneu de 500 de puncte la Bucuresti

Detinatorul licentei turneului de tenis de la Bucuresti, Ion Tiriac, a declarat, astazi, ca vrea ca BRD Nastase Tiriac Trophy sa urce la categoria500 ATP.

„Vrem sa ducem acest turneu mai departe. Pentru ca iau in considerare si promisiunea domnului guvernator al BNR ca baza va arata altfel anul acesta. Dupa Wimbledon o sa stiu mai mult, dar vreau foarte mult ca acest turneu sa sara o treapta, de la 250 ATP sa se duca la 500 ATP. Partea asta a Europei o merita. In afara de turneul de la Belgrad, care acum a fost cumparat de Djokovici, niciuna dintre tarile din jur, nici Ungaria, nici Turcia, nici Ucraina, nu au un turneu ATP. Acest turneu are 16 ani si este singurul eveniment international anual de acest nivel in Romania. Este televizat in 15-20 de tari din toata lumea si daca am putin succes, nu noroc, poate mai sarim o treapta”, a spus Tiriac.

Turneele ATP World Tour sunt impartite in trei categorii: 1000 de puncte (Masters Series), 500 de puncte si 250 de puncte.

Fostul tenisman a adaugat ca din 2012 turneul va fi mutat la sfarsitul lunii aprilie, dar nu este exclus sa se desfasoare chiar si in saptamana dinaintea Roland Garros-ului. „Nici luna aprilie nu este batuta in cuie. Pentru ca s-ar putea sa dispara turneul de la Dusseldorf si atunci s-ar putea sa aleg ca turneul de la Bucuresti sa se desfasoare in saptamana de dinainte de Roland Garros. Este o saptamana interesanta, dar si periculoasa. Pentru ca atunci cam toti se duc sa se antreneze, dar sunt si altii care mai au nevoie de un turneu pe zgura inainte de Roland Garros. Deci e foarte deschis totul, depinde mult si de Madrid, de calendarul din 2013. Pentru ca daca turneul de la Madrid printr-un miracol primeste cele doua saptamani sunt de mutat trei turnee, Belgrad, Estoril si Munchen”, a mentionat omul de afaceri.

Tiriac sustine ca guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, i-a promis ca va renova in acest an Arenele BNR, unde se desfasoara anual BRD Nastase Tiriac Trophy. „Domnul Isarescu si-a tinut intotdeauna promisiunile. Dar nu vorbim de miliarde sau de imbracat arena in aur. Este vorba despre niste scaune, de vopsit ceva si de facut niste vestiare mai ca lumea in alta parte”, a precizat el.

BRD Nastase Tiriac Trophy nu este o afacere, sustine Ion Tiriac, care a anuntat ca deocamdata nu intentioneaza sa vanda turneul de la Bucuresti. Turneul care a purtat pana acum denumirea de BCR Open Romania si-a schimbat sponsorul oficial, iar incepand cu editia 2011 se va numi BRD Nastase Tiriac Trophy. Programat in perioada 17-25 septembrie si dotat cu premii in valoare de 368.450 de euro, turneul este singurul eveniment ATP World Tour 250 din Romania, ce reuneste, in competitiile de simplu si de dublu, cei mai buni jucatori romani ai momentului, alaturi de tenismani din intreaga lume.

author avatar
Cristi Ionita
192 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger