AcasăRecomandariTiriac preia brand-ul Halep

Tiriac preia brand-ul Halep

Relatia dintre Ion Tiriac si Simona Halep trece la un cu totul alt nivel: cel mai bogat roman va fi impresarul jucatoarei clasate pe locul 9 in ierarhia WTA.

Simona Halep si Ion Tiriac, un parteneriat pentru succes

Eliminarea in sferturile de finala la Openul Australiei nu a afectat-o prea mult pe Simona Halep, dovada si relaxarea cu care sportiva din Constanta a vorbit, la revenirea in tara, despre turneul de la Antipozi. Este posibil ca linistea Simonei sa fie cauzata si de ultima decizie luata, menita a-i propulsa cariera la un cu totul alt nivel.
In weekend, Halep s-a intalnit la „Ristorante Isoletta”, de pe Soseaua Nordului, din Bucuresti, cu omul de afaceri Ion Tiriac. Altfel o intrevedere obisnuita, aceasta ultima discutie a avut insa darul sa parafeze poate cea mai tare intelegere din ultimii ani in sportul romanesc: preluarea brand-ului Halep de catre reputatul magnat! Vreme de doua ceasuri, la masa unde au stat Halep si Tiriac s-a vorbit despre tenis si potentialul de dezvoltare a numelui Simonei Halep. Intr-un final, fostul partener de dublu al lui Ilie Nastase a promis ca va face din jucatoarea clasata pe pozitia a 3-a in topul WTA un brand international, care sa rivalizeze din punct de vedere al imaginii cu rivalele Serena Williams si Maria Sarapova.
Manageriata in prezent de Virginia Ruzici, Simona Halep ar putea renunta la colaborarea cu singura romanca invingatoare intr-un Grand Slam (Roland Garros, in 1978).

S-a implicat in demiterea lui Wim Fissette?

Colaborarea dintre Ion Tiriac si Simona Halep a demarat inca de anul trecut, cand miliardarul roman ar fi avut un cuvant de spus in concedierea antrenorului Wim Fissette, cu care finalista de la Roland Garros ar fi colaborat in 2014. De altfel, multe persoane au vorbit despre acest lucru, printre care si Eric van Harpen (70 de ani), cunoscut antrenor de tenis: „Fissette a fost dat afara deoarece Ion Tiriac a hotarat ca echipa trebuie sa fie alcatuita doar din romani”. Chiar si belgianul a lasat sa se inteleaga ca nu Simona a decis sa-l demita, ci altcineva: „Halep este in legatura cu persoane importante din Romania si va opta pentru un antrenor roman. Ea da o foarte mare importanta tarii natale. Viitorul va stabili daca au luat decizia cea mai buna”.

De la Boris Becker la Marat Safin

Experienta lui Ion Tiriac in tenis nu poate fi contestata de nimeni. De numele sau se leaga carierele unora dintre cei mai mari jucatori din istoria sportului alb. Dupa ce s-a retras din activitate, Tiriac a fost antrenor si manager pentru Guillermo Vilas, Mary Joe Fernandez, Goran Ivanisevici si Marat Safin.
Insa cel mai important jucator de care s-a ocupat a fost, fara indoiala, germanul Boris Becker (foto), pe care care l-a facut liderul clasamentului ATP. Intre 1984 si 1993, cu Tiriac alaturi, Becker a cucerit sase titluri de Grand Slam (la 17 ani, se impunea la Wimbledon, devenind cel mai tanar campion din istoria Openului londonez).

author avatar
Laurentiu Teodorescu
1.174 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger