AcasăSPORTTiriac: „Femeile ma baga in faliment!”

Tiriac: „Femeile ma baga in faliment!”

Tiriac o felicita pe Kvitova pentru castigarea turneului de la Madrid

Patron al turneului de la Madrid, Ion Tiriac cere regandirea intregului sistem de premiere la marile competitii de tenis.

Tiriac o felicita pe Kvitova pentru castigarea turneului de la Madrid

Madrid Open este o afacere, dar nu mereu una profitabila, se plange miliardarul roman. Intr-un interviu acordat „New York Times”, Tiriac trage concluzia ca „asa nu se mai poate”. Fostul campion de dublu isi anticipeaza falimentul daca va continua sa pompeze cate 20 de milioane de euro la fiecare editie a Madrid Open.

Cand 7 este egal cu 40

Pentru Tiriac, de vina este numai WTA, care a obtinut premii sensibil egale intre baieti si fete: „Trebuie sa calculam si sa vedem cati bani aduc barbatii si cati bani aduc femeile din drepturile tv. Pentru ca, altfel, va trebui sa compensam la nesfarsit. Si nu se poate asa! Fetele nu-mi pun pe masa aceleasi sume de bani. Daca un barbat imi aduce 40 de dolari din televizari, iar o femeie doar 7 dolari, nu e la fel. Sfarsit!”. Tiriac refuza sa priceapa ca, „politically correct”, 7 este egal cu 40. Uneori, chiar mai mare!
Fortat de ATP sa mareasca premiile baietilor, boss-ul de la Madrid Open jura ca nu poate face acelasi lucru si pentru tabloul fetelor: „Daca maresc si premiile lor, voi fi falit si nu o sa mai stiu cum sa organizez un turneu de tenis. Iar eu am facut tenis inca din anii ’60. Cum sa spui ca sunt egali? Nu sunt egali! Da, prefer o femeie pe teren, arata mai bine, e mai frumoasa… Chiar si in fata lui Federer, prefer o femeie. Dar eu platesc premii de 11 milioane de dolari si asa nu se mai poate. Nu pot sa merg asa la nesfarsit”.
La recent incheiata editie a turneului din capitala Spaniei, aproape toate meciurile de pe tabloul feminin s-au jucat cu tribunele goale! Cumulate, semifinalele si finala au strans mai putini spectatori decat aduna Nadal de unul singur la o partida!

author avatar
Laurentiu Teodorescu
698 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger