AcasăSPORTTiberiu Useriu a castigat din nou Ultramaratonul Arctic

Tiberiu Useriu a castigat din nou Ultramaratonul Arctic

O performanta greu de atins, pe care romanul temerar a reusit sa o repete, pentru al doilea an consecutiv, in conditii extrem de dificile!

Romanul a castigat si in 2017 cel mai dur maraton din lume

Sustinut -de la distanta, cu ganduri bune – de cunoscuti, dar si de prietenii de pe Facebook, bistriteanul Tiberiu Useriu a reusit sa-si vada visul implinit, acela de a repeta reusita de anul trecut, cand incheia primul Ultramaratonul Arctic, o competitie ce se desfasoara aproape de Cercul Polar, pe o distanta impresionanta de 566 de kilometri si in conditii meteo greu de indurat.

„Felicitari, Tibi si refacere rapida!!!”

Printre primii romani care au tinut sa-l felicite pe Useriu pentru performanta sa a fost maratonistul Andrei Rosu, care a participat, la randul sau, in 2016, la aceasta competitie, deci stie cu atat mai mult cat e de pretios rezultatul bistriteanului. „Tibi Useriu castiga, pentru a doua oara consecutiv, cel mai greu ultramaraton arctic din lume – 6633ultra: 566 km, temperaturi sub -40, 7 zile si 7 nopti de efort, cu medie de somn sub 90min/zi, infectii, degeraturi, o multime de abandonuri, dar Tibi a rezistat foarte bine, chiar daca alergatorul de pe locul 2 se apropiase ieri la 20 de minute. Felicitari, Tibi si refacere rapida!!!”, suna mesajul pe care l-a postat, vineri, Andrei Rosu, pe contul sau de Facebook.

Trebuie spus ca au fost 18 concurenti care si-au propus sa participe la aceasta cursa deosebit de grea, competitorii fiind din tari precum Marea Britanie, Canada sau Franta. Niciun adversar nu a reusit, insa, sa-l depaseasca pe romanul in varsta de 43 de ani!

Sursa foto: Facebook/Tibi Useriu

author avatar
Cristina Stefan
293 afisari

1 COMENTARIU

  1. Acolo unde-s nalti stejari,
    Si ca stejarii nalti imi cresc,
    Flacai cu piepturile tari,
    Ce moartea-n fata o privesc !

    Felicitari bistritene !
    Sa-ti dea Dumnezeu sanatate pentru ca ai facut cunoscut neamul asta romanesc pana si la polul nord !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger