AcasăSPORTTENIS: Simona Halep - Serena Williams, in prima semifinala de la Indian...

TENIS: Simona Halep – Serena Williams, in prima semifinala de la Indian Wells: „Abia astept!”

Simona Halep s-a calificat, miercuri seara, in semifinalele turneului de tenis de la Indian Wells, semifinala dotata cu premii in valoare de aproape 5,4 milioane de dolari.

Simona a trecut, cu 5-7, 6-1, 6-1, de Carla Suarez Navarro (Spania), favorita numarul 12 a competitiei si o jucatoare care mai mereu i-a pus probleme Simonei.

De altfel, iberica a controlat primul set al confruntarii din sferturi, de la Indian Wells, conducand cu 4-0 inainte de a pune capat disputei la 5. A fost momentul psihologic al partidei, respectiv momentul in care Simona si-a dat seama ca nu are ce pierde si a devenit mult mai agresiva.

Loviturile i-au intrat de minune jucatoarei noastre, in urmatoarele doua seturi, si Simona a obtinut o victorie zdrobitoare, daca facem exceptie de primul act.

A fost a noua victorie consecutiva a Simonei in circuitul WTA, ea ajungand in acest an la 18 victorii si o singura infrangere. Prin calificarea in penultimul act la Indian Wells, Simona Halep si-a asigurat 390 de puncte WTA si peste 220.000 de dolari.

Totusi, pentru Simona urmeaza poate cel mai greu meci al sezonului, cel cu americanca Serena Williams, liderul mondial. Desi nu a stralucit in sfertul cu elvetianca Timea Bacsinszky, Serena s-a impus in minim de seturi: 7-5, 6-3.

„Stiam ca va trebui sa ma bat pentru fiecare punct. Am avut emotii in primul set, insa am reusit sa-mi revin. Am fost mai agresiva si asta s-a vazut. Acum abia astept sa joc impotriva liderului mondial”, a declarat Simona Halep. Serena Williams a avut numai cuvinte de lauda la adresa romancei, precizand ca „sunt sigura ca va face un meci incredibil impotriva mea”.

Serena a castigat patru dintre cele cinci meciuri jucate impotriva Simonei pana acum. Romanca a obtinut o singura victorie, 6-0, 6-2, la Singapore, anul trecut, in grupele Turneului Campioanelor.

author avatar
Cristi Ionita
346 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger