AcasăSPORTTENIS: Simona Halep a surclasat-o pe "Piti" Dulgheru, in sfertul romanesc de...

TENIS: Simona Halep a surclasat-o pe „Piti” Dulgheru, in sfertul romanesc de la Roma

Simona Halep, locul doi mondial, s-a calificat, vineri, in semifinalele turneului feminin de tenis de la Roma (Italia), competitie dotata cu premii in valoare de aproape 2,2 milioane de euro.

Aflata in mare forma, Simona Halep a avut nevoie de numai 56 de minute pentru a o surclasa, scor 6-1, 6-0, pe Alexandra „Piti” Dulgheru, cealalta romanca ajunsa in aceasta faza a competitiei.

Simona a profitat la maxim de oboseala acumulata de Alexandra si s-a impus fara probleme, reusind patru asi si lasandu-i adversarei doar 30 din cele 87 de puncte jucate.

Simona Halep si-a asigurat aproape 100.000 de euro, gratie calificarii in semifinale, dar si 350 de puncte WTA, in timp ce Alexandra Dulgheru ramane cu 46.000 de euro si 190 de puncte WTA.

Simona Halep a ramas singura romanca din turneu, Irina Begu fiind invinsa greu, joi seara, de Victoria Azarenka, din Belarus, scor 6-4, 5-7, 6-1.

In penultimul act al competitiei, constanteanca va da piept cu cehoaica Petra Kvitova (locul 4 mondial) sau cu spanioloaica Carla Suarez Navarro (locul 10 mondial). Meciul se anunta unul foarte greu pentru Simona, in conditiile in care ambele posibile adversare sunt specialiste ale jocului pe zgura. Totusi, sa nu uitam ca Petra Kvitova si Carla Suarez Navarro au jucat cel putin cate un meci de trei seturi la Roma, deci sunt mai obosite, iar Simona are avantajul moral al meciurilor directe, 2-0 cu Kvitova, pe care a invins-o pe zgura anul trecut, la Madrid, si 5-4 cu Carla Suarez Navarro.

author avatar
Cristi Ionita
190 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger