AcasăSPORTTENIS: Monica Niculescu se impune in primul duel romanesc de la Bucuresti

TENIS: Monica Niculescu se impune in primul duel romanesc de la Bucuresti

Cotata cu sansa a treia la castigarea BRD Bucharest Open, Monica Niculescu s-a calificat, marti, in optimile de finala ale competitiei de 250.000 de dolari.

Monica a castigat, nu fara emotii, duelul 100% romanesc disputat impotriva Anei Bogdan, desi adversara sa este mult mai slab cotata in ierarhia mondiala si a acces pe tabloul principal gratie unui wild-card.

Monica a castigat lejer primul set, 6-2, si a avut sansa sa inchida meciul in minim de seturi, dar un moment de neatentie a facut ca partida sa ajunga in decisiv.

In cele din urma, sportiva din Slatina s-a impus, cu 6-2, 5-7, 6-2, la capatul unei partide care a durat aproape trei ore. Monica Niculescu este a doua sportiva din Romania calificata in optimile de finala ale turneului BRD Bucharest Open, dupa ce Patricia Maria Tig a profitat de abandonul Silviei Soler Espinoza.

Patricia Maria Tig va juca in optimi cu Polona Hercog (Austria), in timp ce Monica Niculescu va da piept cu Kristina Kucova (Slovacia) sau Teliana Pereira (Brazilia).

Marti seara urmau sa se dispute si celelalte meciuri din primul tur in care erau implicate jucatoare din Romania: Cristina Dinu – Denisa Allertova, Andreea Mitu – Annika Beck, Alexandra Dulgheru – Shuai Zhang si Sorana Cirstea – Sesil Karatancheva.

Sorana Cirstea si Andreea Mitu s-ar putea intalni in meci direct, in optimi, in cazul in care cele doua jucatoare vor castiga partidele din primul tur.

author avatar
Cristi Ionita
232 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger