AcasăSPORTTenis la 44° Celsius!

Tenis la 44° Celsius!

Primul mare turneu de tenis al anului „ar putea fi si ultimul pentru unii dintre noi”, se plang jucatorii ramasi in concurs la Australian Open. Nemultumirea generala este cauzata de temperaturile extrem de ridicate inregistrate la Antipozi in aceste zile.

Australian Open se joaca in cazanul cu smoala

Melbourne gazduieste „Australian Open” intr-o perioada in care orasul se topeste sub razele Soarelui. „A patra zi la rand cand temperatura atinge 42 de grade Celsius”, scrie „The Australian” intr-un material ilustrat cu fotografia unui termometru lasat pe asphalt; in mai putin de cinci minute, mercurul a depasit gradatia maxima, 50 de grade Celsius! Ieri, s-a jucat pe „Rod Laver Arena” si la 44 de grade, „inuman, nu se vor opri meciurile pana cand n-o sa moara cineva ”, a rabufnit canadianul Frank Dancevic, care a lesinat pe teren in timpul partidei cu Benoit Paire.

L-a completat Viktoria Azarenka, bielorusa declarand ca s-a simtit ”ca si cum as fi dansat intr-o tigaie incinsa”. Probleme a avut si chinezoaica Shuai Peng (a vomat chiar cand se pregatea sa serveasca!), iar Jo Wilfried Tsonga s-a plans ca i s-a inmuiat incaltamintea de la atata caldura! In fine, daca daneza Caroline Wozniacki doar a vazut cum sticlele de plastic lasate pe ciment se topesc, Jelena Jankovici s-a ales chiar cu o arsura pe spate, dupa ce, in timpul unei pauze, s-a lipit de spatarul scaunului.

Simona Halep cedeaza si ea si cere ingrijiri

Simona Halep, victorie in 54 de minute

A 11-a favorita a turneului, Simona Halep n-a vrut sa stea prea mult la soare si a expediat-o acasa pe Katarzyna Piter in doar 54 de minute. Poloneza i-a luat romancei un singur game, scor 0-6, 1-6. Chiar daca s-a jucat la 11 dimineata, temperatura aerului a depasit 42 de grade (42,6°), iar in tribunele de la „Margaret Court” n-au fost mai mult de 1000 de spectator.

Monica Niculescu, obosita dupa un meci decis in trei seturi

Monica Niculescu a eliminat-o pe finalista de la Wimbledon

Inceput de an senzational pentru Monica Niculescu. Dupa victorii in doua turnee de dublu (Shenzhen si Hobart), jucatoarea din Romania isi continua forma si la simplu; in turul 2 la Australian Open, Niculescu a eliminat-o pe Sabine Lisicki (scor 2-6, 6-2, 6-2), a 15-a favorita si nimeni alta decat finalista de anul trecut de la Wimbledon! In turul 3, romanca va da peste Ekaterina Makarova (Rusia, 25 de ani), a 22-a jucatoare a lumii.

Dupa ce a lesinat, Frank Dancevik a putut incheia meciul de marti
Oamenii au fost doborati de caldura la Australian Open

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
387 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger