AcasăSPORTTENIS: CEHIA a castigat CUPA DAVIS

TENIS: CEHIA a castigat CUPA DAVIS

Echipa de CUPA DAVIS a Cehiei s-a impus in aceasta seara, cu 3-2, in finala cu Spania, disputata la Praga, si a castigat a 100-a editie a celebrei competitii.

Intrata cu un avantaj de un punct, 2-1, in ziua decisiva, dupa ce veteranii Radek Stepanek si Tomas Berdych au castigat duelul de la dublu cu spaniolii Marcel Granollers si Marc Lopez, cehii au avut emotii pana la final, dar in cele din urma au profitat de avantajul terenului propriu.

Dupa ce a adus un punct si jumatate echipei sale, Berdych a fost calcat in picioare de David Ferrer, liderul ibericilor in absenta lui Rafael Nadal, care s-a impus duminica, in duel direct, fara probleme, scor 6-2, 6-3, 7-5.

Totusi, Stepanek a adus punctul decisiv Cehiei dupa ce l-a invins in patru seturi, scor 6-4, 7-6, 3-6, 6-4, pe Nicolas Almagro si a devenit, la 33 de ani, primul jucator care castiga Cupa Davis avand cel putin 30 de ani impliniti.

Gratie succesului din aceasta seara, Cehia intra in istoria tenisului ca fiind prima tara care a castiga, in acelasi an, toate cele trei mari competitii dedicate echipelor – Cupa Hopman, Cupa Federatiei si Cupa Davis. De asemenea, Cehia este prima natiune care se impune, dupa 22 de ani, atat in competitia majora dedicata fetelor, Cupa Federatiei, cat si in cea dedicata baietilor, Cupa Davis.

author avatar
Cristi Ionita
153 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger