AcasăSPORTTENIS: Alexandra Dulgheru a pierdut finala de la Kuala Lumpur

TENIS: Alexandra Dulgheru a pierdut finala de la Kuala Lumpur

Parcursul senzational al Alexandrei Dulgheru, la turneul feminin de tenis de la Kuala Lumpur (Malaezia), s-a oprit in finala.

Sportiva noastra a ratat castigarea trofeului pus in joc, fiind invinsa greu, in trei seturi, de daneza Caroline Wozniacki, numarul 5 mondial si principala favorita a competitiei.

In ciuda statutului de outsidera, „Piti” Dulgheru a controlat jocul in primul set al finalei de la Kuala Lumpur si s-a impus, cu 6-4. Totusi, oboseala acumulata de-a lungul saptamanii si, mai ales, in timpul semifinalei de aproape trei ore si jumatate, cu Jarmila Gajdosova, si-a spus cuvantul.

Alexandra nu s-a mai putut ridica la nivelul asteptarilor si a pierdut clar urmatoarele doua seturi, 2-6, 1-6. Chiar si asa, romanca obtine 21.400 de dolari si 180 de puncte WTA ce o ajuta sa faca un salt de pe locul 94 mondial pana undeva la locul 70.

Jucatoarea noastra este multumita, in primul rand, ca a rezistat fizic unei saptamani infernale in care a avut cinci meciuri complicate si a obtinut victorii la Sabine Lisicki, Julia Goerges sau Jarmila Gajdosova, jucatoare mult mai bine cotate la ora actuala.

author avatar
Cristi Ionita
168 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger