AcasăSPORTTENIS: Alexandra Dulgheru a castigat turneul de la Contrexeville!

TENIS: Alexandra Dulgheru a castigat turneul de la Contrexeville!

Nu a facut multi purici la Wimbledon, dar a dat lovitura la Contrexeville, Alexandra Dulgheru reusind sa-si adjudece turneul de 100.000 de dolari.

„Piti” si-a respectat statutul de favorita si a castigat, nu fara emotii, finala disputata impotriva Yuliei Putinteva, din Kazahstan, cap de serie numarul 8.

Alexandra a inceput in forta si a castigat setul inaugural, cu 6-3. Putinteva a controlat cu autoritate actul al doilea si l-a castigat, cu 6-1.

In decisiv, cele doua jucatoare si-au impartit perioadele de dominare. In cele din urma, mai agresiva, Alexandra a reusit sa faca diferenta si sa se impuna, cu 7-5.

Alexandra castiga meciul in ciuda celor sase duble-greseli comise. De remarcat ca, la final, diferenta dintre cele doua jucatoare a fost una minima, 99-97 puncte castigate, in favoarea sportivei noastre.

Este al noualea turneu ITF castigat de Alexandra, din 15 finale disputate, si primul trofeu cucerit din noiembrie anul trecut, cand a invins-o pe Kimiko Date Krumm la Dubai.

De remarcat ca a fost a doua finala disputata de „Piti” Dulgheru in acest an, ea pierzand finala WTA de la Kuala Lumpur, disputata impotriva danezei Caroline Wozniacki.

Pentru Alexandra Dulgheru urmeaza turneul de la Bucuresti, unde este cotata drept cap de serie numarul 5 si unde o va intalni, in primul tur, pe chinezoaica Shuai Zhang.

author avatar
Cristi Ionita
240 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger