AcasăSPORTTenis: Alexandra Cadantu s-a calificat in optimi la Monterrey

Tenis: Alexandra Cadantu s-a calificat in optimi la Monterrey

Alexandra Cadantu, una dintre marile sperante ale tenisului feminin romanesc, s-a calificat in sferturile de finala ale turneului de 220.000 de dolari de la Monterrey (Mexic).

La 21 de ani si aflata pe locul 110 mondial, Alexandra a atins pentru prima data in cariera aceasta faza a unui turneu profesionist, dupa două victorii extrem de importante. Ea le-a invins pe Jelena Dokic (fost loc 4 mondial), scor 3-6, 6-1, 7-5, si pe Silvia Soler Espinosa (actualmente locul 71 WTA), scor 7-6, 6-3.

Urmatoarea tinta a Alexandrei este Lourdes Dominguez Lino, favorita numarul opt a turneului. Pana acum, jucatoarea noastra si-a asigurat 5.340 de dolari si 70 de puncte WTA astfel ca luni sunt mari sanse sa avem sapte jucatoare intre primele 100 ale lumii, lucru ne mai intalnit in istoria tenisului.

Nascuta si crescuta la Bucuresti, Alexandra Cadantu are 8 trofee ITF in palmares, patru cucerite in afara tarii, dar cariera sa a fost presarata, pana acum, de mai multe accidentari, inclusiv una la cot care a tinut-o pe bara mai mult de patru luni.

author avatar
Cristi Ionita
176 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger