AcasăSPORTTeleviziunile au hotarat: etapa 20 a Ligii 1 se joaca in 2012!

Televiziunile au hotarat: etapa 20 a Ligii 1 se joaca in 2012!

Desi mai multe cluburi isi manifestasera, in presa, dorinta de a se pune punct campionatului pana la primavara, singurele cereri de amanare au fost facute de CFR Cluj si Otelul Galati, care au solicitat mutarea semifinalelor Cupei Romaniei pentru aprilie si mai 2013.

Jucatorii din Liga 1 vor fi nevoiti sa-si arate calitatile pe „partiile” din Romania

Inaintea sedintei Comitetului Executiv al FRF, mai multe echipe din Liga 1 s-au plans de starea terenurilor din Romania, puternic afectate de ninsori. La LPF, insa, au fost depuse doar doua cereri, formulate de CFR Cluj si Otelul Galati, care vizau amanarea duelurilor din semifinalele Cupei Romaniei. Biroul Federal a luat act de faptul ca joi seara, in ziua meciurilor, la Cluj vor fi minus 16 grade, iar la Galati minus 13, astfel ca partidele din semifinale au fost reprogramate pentru anul viitor: 17 aprilie (turul) – 22 mai (returul). Culmea este ca daca joi seara, la Cluj, se vor inregistra minus 16 grade, vineri va fi cam aceeasi temperatura sub Feleac. Iar vineri, pe „Cluj Arena” se vor infrunta Universitatea si Steaua, meci contand pentru etapa 20 a Ligii 1. Si atunci, de ce LPF nu a fost de acord cu amanarea etapei 20? Pentru ca trusturile TV, detinatoare de drepturi pentru Liga 1, aveau deja grila de programe batuta in cuie, DigiSport, DolceSport si Antena 1 nefiind dispusa sa renunte la peste 60 de ore de emisie, reprezentand meciurile si tocsourile aferente. Mai mult, dupa ce Liga Profesionisata a facut, zilele trecute, o cerere catre conducerile televiziunilor detinatoare de drepturi, pentru ca sumele programate sa ajunga in bugetele cluburilor in primavara lui 2013 sa fie varsate pana de Anul Nou, atunci e limpede de ce nimeni nu va contesta hotararea luata ieri.

La Medias, Piatra Neamt, Cluj, Vaslui si Giurgiu va ninge la ora meciurilor

Amenintate cu falimentul, cluburile din Liga 1 au acceptat sa joace si etapa 20, iar jucatorii vor fi trimisi pe teren indiferent de conditiile meteo existente. Iata cum va fi vremea in orasele care vor gazdui partidele etapei din weekend: Medias (ninsoare, -3 grade Celsius), Cluj (ninsoare, -16 grade), Iasi (cer senin, -8 grade), Piatra Neamt (ninsoare, -4 grade), Bucuresti (cer innorat, -1 grad), Galati (cer senin, -3 grade), Vaslui (ninsoare, – 1 grad), Giurgiu (ninsoare, -1 grad).

Rada isi trimisese jucatorii in vacanta

Imediat dupa partida cu Otelul, tehnicianul Rapidului le-a zis elevilor sai in vestiar ca etapa urmatoare va fi amanata, astfel ca jucatorii pot pleca in vacanta. Dupa hotararea Comitetului Executiv de ieri, giulestenii vor fi nevoiti sa se prezinte la antrenamente. Rapidul va juca vineri seara la Iasi.

author avatar
Sebastian Stan
357 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger