AcasăSPORTTehnologia VAR duce fotbalul în derizoriu

Tehnologia VAR duce fotbalul în derizoriu

Tehnologia VAR (Video Assistant Referee) nu mai este de mult o noutate în lumea fotbalului. Contestat la început de cei mai tradiționaliști, sistemul digital de asistență al arbitrilor s-a dovedit a fi un succes, totuși, însă în ultima vreme lucrurile s-au „îmbunătățit” parcă prea mult pentru gusturile fanilor.

Noul sistem ce se vrea a fi introdus în arbitrajul profesionist folosește inteligența artificială pentru a detecta milimetric pozițiile de offside. Cu ajutorul IA, arbitrii din cabina VAR sunt notificați instantaneu ori de cate ori un jucător se află în poziție neregulamentară.

Premier League a votat contra implementării SOAT (Semi Automatic Offside Technology), în ciuda succesului de la Cupa Mondială din Qatar sau din finala Conference League.

Dar specialiștii care reglementează regulile jocului de fotbal nu se lasă și vor cu orice preț să digitalizeze tot fenomenul. Se pare că prin noile propuneri vor să schimbe definitiv sportul rege.

Potrivit „The Telegraph”, IFAB (International Football Association Board) propune schimbări majore în activitate arbitrajului video, întrucât greșelile comise pot schimba radical soarta meciurilor.

De pildă, în septembrie, golul valabil marcat de Luis Diaz (Liverpool) în meciul pierdut cu 2-1 în fața celor de la Spurs a fost anulat dintr-o eroare de comunicare. Aceasta este dovada vie că se simte nevoia de noi reglementări în cabinele VAR, doar că mulți suporteri se tem că aceste schimbări vor strica frumusețea fotbalului.

847 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri

Peste 120 de blocuri din Capitală, fără apă caldă și căldură din cauza unei avarii. Anunțul Termoenergetica

O veste cum nu se poate mai proastă, la început de săptămână, pentru locuitorii a peste 120 de blocuri din Capitală. Deși afară e...

Chiar şi ministrul Agriculturii recunoaşte că România e groapă de gunoi: „Intră lactate care n-au văzut laptele”. Inutil, tot nu face nimic

Afirmaţie şocantă de la ministrul Agriculturii, Florin Barbu. A spus că, în România, intră produse din lapte care nu sunt produse, de fapt, din...