AcasăSPORTTehnicianul roman, sechestrat in Arabia Saudita: "Sunt Victor Piturca si vreau...

Tehnicianul roman, sechestrat in Arabia Saudita: „Sunt Victor Piturca si vreau sa fiu lasat sa plec acasa!”

Peripetiile fostului selectioner al Romaniei in Arabia Saudita continua. Ultimele informatii indica faptul ca Victor Piturca ar fi sechestrat in tara araba, dupa ce si-a dat demisia de la Al Ittihad, iar seicii nu vor sa auda de un abandon in conditiile in care, anul trecut, tehnicianul de 60 ani i-a jucat ca la ruleta. Astfel, se reia telenovela din vara lui 2015, doar ca acum rolurile s-au inversat.

Este al doilea divort Piturca – Al Ittihad in decurs de numai un an, dupa demiterea din iunie 2015, plus scandalul de rigoare care a urmat. Situatia din vara anului trecut a fost diferita. Oficial, fostul selectioner a fost indepartat de la echipa pentru ca a ratat castigarea titlului – Al Ittihad poarta un razboi etern cu rivala Al Hilal in competitia interna, asta desi ultimele cinci sezoane au revenit altor grupari saudite. Neoficial, Piturca a fost dat afara pentru ca transformase vestiarul intr-un veritabil camp de lupta. Stilul sau arogant – care l-a facut celebru – a fost motivul pentru care acesta a pierdut sprijinul jucatorilor, in special legatura cu vedetele echipei din Jeddah, Mohammed Noor si Hamad al Montashari.

Bun, prost, iarasi bun

In iulie 2015, Piturca a fost inlocuit cu Ladislau Boloni, care la randul sau avea sa fie dat afara de la Al Ittihad, spre finalul lunii octombrie, pentru rezultate catastrofale. Atat de grava ajunsese situatia clubului din Jeddah incat fanii au aruncat cu scaunele in Loti Boloni.  La aproape doua luni distanta, seicii l-au readus la echipa pe Victor Piturca, o miscare care initial a parut foarte ciudata, dar care ulterior s-a limpezit: antrenorul roman avea de incasat o suma restanta importanta si, in consecinta, tehnicianul a fost repus in drepturi pentru stingerea acestui litigiu. Numai ca, in mai anul acesta, Al Ittihad a terminat un alt sezon in genunchi, incheind pe locul 3, in spatele lui Al Hilal si a campioanei Al Ahli.

Cere 6 milioane de dolari, seicii il ameninta

De data aceasta, fostul selectioner a fost cel care a decis sa rupa unilateral contractul. De fapt, povestea e mult mai intortochiata. Piturca a revenit la Jeddah in urma cu doua saptamani, iar conducerea i-a propus sistarea colaborarii. Antrenorul a fost de acord, dar cu conditia sa primeasca salariul pana la finalul contractului, circa 6 milioane de dolari. Seicii au luat foc si au anuntat ca Piturca va ramane la echipa. Concomitent, insa, i-au pus un secund fara voia lui (un anume Hassan Khalifa) si i-au anulat cantonamentul. Furios, antrenorul roman a anuntat ca demisioneaza. Mai mult, s-ar fi plans Consulatului Onorific al Romaniei din Jeddah ca nu este lasat sa plece din tara. Seicilor atat le-a trebuit. L-au reclamat pe antrenor la politie, acuzandu-l ca face o propaganda periculoasa si ca incita lumea.

Iesirea din tara, doar cu acordul lui Al Ittihad

Conform legilor din Arabia Saudita, antrenorul nu poate parasi aceasta tara daca nu primeste acceptul clubului care l-a angajat. De altfel, acelasi tratament se aplica si in cazul vizelor de intrare in tara, iar situatia impresarei Anamaria Prodan (pe vremea in care sotul ei urma sa semneze cu Al Hilal) este elocvent.

Politia nu se baga. Romanul si-a angajat avocat

„Sunt Victor Piturca si doresc sa va aduc la cunostinta prin prezenta aspectele referitoare la situatia mea. Solicit sa mi se rezolve de indata pretentiile financiare si apoi sa fiu lasat sa plec din Arabia Saudita. Daca nu sunt lasat sa plec, voi merge la ambasada romana, voi face plangere inclusiv la FIIFA, explicand adevarul despre ceea ce se intampla la acest club”. Potrivit presei saudite, aceasta este plangerea pe care antrenorul din Orodel a facut-o, la randul sau, organelor de politie. Din cate se pare, autoritatile au pasat cazul forurilor de specialitate, cu atat mai mult cu cat antrenorul ar fi angajat si un avocat local renumit.

author avatar
Mihai Koblenko
681 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger