AcasăSPORTTecau si Mergea vor juca la dublu impotriva Finlandei

Tecau si Mergea vor juca la dublu impotriva Finlandei

Horia Tecau, component de baza al echipei de Cupa Davis a Romaniei, a anuntat ca a revenit la sentimente mai bune fata de vechiul sau prieten, Florin Mergea, si a acceptat sa evolueze alaturi de acesta impotriva Finlandei, in meciul care se va disputa weekendul ce vine, la Cluj.

Cei doi au dominat tenisul la nivel de juniori in urma cu circa un deceniu, dar trecerea catre profesionisti a fost dificila si s-a lasat cu un scandal imens, Tecau si Mergea aducandu-si reciproc acuze dupa infrangerea suferita impotriva Frantei, in 2008, in Cupa Davis.

Dupa patru ani in care s-au atacat reciproc, cei doi tenismeni sunt gata sa lase orgoliile la o parte si sa revitalizeze echipa Romaniei care este in pericol sa ajunga la barajul de retrogradare in Grupa II Euro-Africana.

Horia a precizat ca a inceput sa se antreneze alaturi de Florin inca de luni si ca spera sa se adapteze cat mai repede la suprafata de joc, una foarte lenta, in conditiile in care a jucat numai pe suprafete rapide in ultimele trei luni.

Daca la dublu se cunoaste componenta echipei, meciurile de simplu vor fi abordate, cel mai probabil, cu Marius Copil si Victor Crivoi, misiunea acestora urmand a fi una dificila: cel putin unul dintre ei trebuie sa-l incurce pe Jarkko Nieminen (locul 42 mondial), de departe cel mai bun jucator al finlandezilor.

Alaturi de acesta, nordicii mai vin la Cluj cu Harri Heliovaara (locul 257 mondial), Timo Nieminen (locul 341 in lume) si Micke Kontinen (pozitia 921 in ierarhia ATP de simplu).

author avatar
Cristi Ionita
165 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger