AcasăSPORTTecau, prea Copil pentru Cupa Davis

Tecau, prea Copil pentru Cupa Davis

Tecau si Copil n-au putut califica Romania in barajul pentru Grupa Mondiala a Cupei Davis

Tenismenul Marius Copil n-a avut nicio sansa in meciul cu Martin Klizan, al 38-lea jucator al lumii, care prin victoria de ieri a adus Slovaciei calificarea in play-off-ul Grupei Mondiale.

Tecau si Copil n-au putut califica Romania in barajul pentru Grupa Mondiala a Cupei Davis

Klizan s-a impus in trei seturi, 7-6, 6-4, 6-4, intr-un meci disputat in statiunea constanteana Mamaia. Vineri, in primele meciuri de simplu, Marius Copil s-a impus in fata lui Norbert Gombos (7-6, 6-7, 6-4, 7-6), in timp ce Adrian Ungur (locul 199 ATP) a pierdut in fata favoritului Klizan (4-6, 2-6, 0-6). Cu 1-1 la general, Romania avea nevoie de victorie in meciul de dublu, mai ales ca perechea Horia Tecau – Florin Mergea tocmai bagase spaima in adversari prin excelentele rezultate inregistrate la Wimbledon (Tecau chiar a cucerit trofeul!). Totusi, acasa la el, pe un teren pe care-l cunostea la perfectie, Horia a ratat minge dupa minge, astfel ca echipa de dublu a Romaniei a fost invinsa in trei seturi (5-7, 3-6, 3-6) de „cuplul” Andrej Martin/ Igor Zelenay.
Slovacia va disputa barajul pentru Grupa Mondiala a Cupei Davis, in timp ce Romania va evolua in primul tur al Grupei 1 din Zona Euro/ Africana.

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
87 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger