AcasăSPORTTecau, port-drapel la Londra

Tecau, port-drapel la Londra

Tecau (dreapta) si Ungur sunt pariul Romaniei pentru cel putin o medalie la J.O.

Conducerea Comitetului Olimpic si Sportiv Roman a decis ca tenismanul Horia Tecau sa poarte drapelul Romaniei la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra, eveniment ce va avea loc pe 27 iulie.

Tecau (dreapta) si Ungur sunt pariul Romaniei pentru cel putin o medalie la J.O.

Romania se alatura, astfel, altor cinci tari – Spania (Rafael Nadal), Elvetia (Roger Federer), Serbia (Novak Djokovic), Rusia (Maria Sarapova) si Belarus (Max Mirnyi) – care vor avea cate un jucator de tenis pe post de port-drapel.

Conform doartenis.ro, COSR a decis sa mizeze pe Tecau pe motiv ca Horia este singurul tenisman roman care a castigat un turneu de Grand Slam in ultimii 40 de ani (Australian Open 2012 la dublu mixt), este dublu finalist la Wimbledon (pe aceeasi suprafata urmand a se desfasura si meciurile de la Jocurile Olimpice) si, nu in ultimul rand, pentru ca sportivul nascut la Brasov are o statura impunatoare. Horia va evolua in proba de dublu masculin la Londra, alaturi de Adrian Ungur, dar si la dublu mixt, alaturi de una dintre cele patru reprezentante ale Romaniei (Monica Niculescu, Sorana Cirstea, Simona Halep sau Irina Begu).

author avatar
Cristi Ionita
113 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger