AcasăSPORTTecau, pe locul 8 in ierarhia mondiala al jucatorilor de dublu

Tecau, pe locul 8 in ierarhia mondiala al jucatorilor de dublu

Tecau a demonstrat, alaturi de Bethanie Mattek Sands, ca poate evolua cu succes in competitiile de dublu mixt

Horia Tecau a urcat pe locul 8 in clasamentul mondial al jucatorilor de dublu, dupa ce a ajuns, alaturi de suedezul Robert Lindstedt, in semifinalele de la Australian Open 2012.

Tecau a demonstrat, alaturi de Bethanie Mattek Sands, ca poate evolua cu succes in competitiile de dublu mixt

Notam despre cea mai buna clasare din cariera a tenismenului roman, Horia Tecau urcand cinci pozitii in ierarhia ATP dupa parcursul de la Melbourne. Brasoveanul s-a ales cu 124.250 de dolari dupa aventura de la Antipozi (56.500 de dolari pentru semifinala de dublu masculin si 67.750 de dolari pentru victoria de la dublu mixt, repurtata alaturi de americanca Bethanie Mattek Sands). De altfel, intr-o ierarhie a celor mai bune echipe de dublu ale momentului din circuitul ATP, Horia si Lindstedt au urcat 14 pozitii si au ajuns pana pe locul al patrulea.

In ciuda succesului repurtat, Tecau ramane modest si spune ca, pe langa punctele pe care trebuie sa le apere in acest an, el se gandeste si la meciul pe care Romania il va disputa in Cupa Davis, pe 6-8 aprilie, impotriva invingatoarei dintre Finlanda si Olanda, dar si la o eventuala participare la Jocurile Olimpice de la Londra, acolo unde se pare ca in proba de dublu mixt va face echipa cu Monica Niculescu.

Niculescu si Begu au ajuns pe locul 6 mondial

Daca Horia Tecau trebuie sa se combine cu anumiti straini pentru a avea succes in turneele de dublu sau dublu mixt, la feminin, dintre cele 6-7 reprezentante ale Romaniei care cocheteaza cu TOP 100 mondial, a rasarit o echipa de succes: Monica Niculescu – Irina Begu. Cele doua au castigat turneul de la Hobart, au ajuns in sferturi la Australian Open 2012 si, pe nepuse masa, au sarit pe locul al saselea intr-un top al celor mai bune echipe de dublu feminin din lume.

author avatar
Cristi Ionita
83 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger